Ölürken yaşattı

Güncelleme Tarihi:

Ölürken yaşattı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2000 00:00

Haberin Devamı

Mühendis 4 kişiye can verdi

Trafik kazasında yaşamını yitiren endüstri mühendisinin kalbi, karaciğeri ve böbreği başkalarına nakledildi. Diğer böbrek de nakil için Ankara'ya gönderildi.

İZMİR-Aydın Otoyolu'nda geçirdiği trafik kazasında ölen endüstri mühendisi Zafer Bozkurt'un (30) organları 4 hastaya hayat verdi. Zafer Bozkurt, arkadaşı Devrim Sönmez'le (27) önceki gün bir otomobilin test sürüşü için yola çıktı. Sönmez'in kullandığı otomobil, Torbalı girişinde aşırı hız nedeniyle Hüseyin Sağlam'ın kullandığı kamyona çarptı. Kazada Sönmez öldü, Zafer Bozkurt kaldırıldığı hastanede önceki gün beyin ölümü gerçekleşti.

Kadına erkek kalbi

Vasiyeti üzerine ailesi, oğullarının organlarını bağışladı. Ege Üniversitesi Hastanesi'nde Bozkurt'dan alınan böbrek Ayten Küçük (31) adlı bir hastaya nakledildi. Mühendisin diğer böbreği de başka bir hasta için Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'ne gönderildi. Zafer Bozkurt'un karaciğeri Ahmet Semih Sümer'e (21) nakledilirken, kalbi de Sevda Kutlu'ya (22) takıldı. Kalp yetmezliği bulunan bir bisküvi şirketinin Bölge Müdürü Sevda Kutlu, Fatma Can'dan sonra erkek kalbi takılan ikinci hasta oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!