Ölümle Yaşam Arasında

Güncelleme Tarihi:

Ölümle Yaşam Arasında
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2003 17:01

Usta bir yönetmen, usta oyuncularla kotarılmış usta işi bir film: Ölümle Yaşam Arasında (Life Of David Gale). Film, idam cezasının kaldırılması için elinden geleni yapan bir profesörün öyküsü üzerine kurulu. Ancak bir gün şeytana uyup bir öğrencisiyle kaçamak yapınca hayatının akışı da istemediği yönde değişir. Alan Parker'ın yönettiği flimin başrollerini Kevin Spacey ve Kate Winslet paylaşıyor.

Haberin Devamı

FİLMİN KONUSU

David Gale hayatını oğluna adamış olan ve idam cezası karşıtı eylemlere katılan başarılı ve saygı duyulan bir profesördür. Birkaç yıl önce bir anlık şehvetin kurbanı olan Gale, çalıştığı üniversitede dersine giren bir öğrencisiyle kaçamak bir ilişki yaşar. Kız Gale’in kendisine tecavüz ettiğini söyler. Bunun üzerine Gale’in karısı oğullarını da yanına alarak Teksas’taki evlerini terk eder ve İspanya’ya yerleşir. Bir süre sonra üniversiteden de kovulan profesör, ailesi gibi bütün itibarını da kaybetmiştir.

Şimdiyse idam karşıtı gösterilerde birlikte boy gösterdiği Constance Harraway’e tecavüz edip, öldürmekten suçlanan David, ölüm hücresinde idam edileceği günü beklemektedir. Gale ile bir röportaj yapan gazeteci Elizabeth, profesörün anlattıklarından çok etkilenir ve gerçeklerin peşine düşer. İdam günü adım adım yaklaşırken Elizabeth doğrulara ulaşmak için elini çabuk tutmalıdır.

Haberin Devamı

FİLMİN KÜNYESİ
Yönetmen: Alan Parker
Senaryo: Charles Randolph
Oynayanlar: Kevin Spacey, Kate Winslet, Laura Linney, Gabriel Mann,
Rhona Mitra, Cleo King
Resmi sitesi:
http://www.thelifeofdavidgale.com/

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!