Ölümle pençeleşiyor

Güncelleme Tarihi:

Ölümle pençeleşiyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 1999 00:00

Haberin Devamı

Eski sevgilisinin okulda kurşunladığı liseli Şebnem'in durumu ciddi. Bu kanlı olay olmasa, genç kız dün 18'inci yaş gününü kutlayacaktı.

LİSE öğrencisi Şebnem Serttaş, aylardır kendisini ölümle tehdit eden eski sevgilisi Murat Kurt tarafından vurulmasaydı, dün ailesi ve arkadaşları ile 18'inci doğum gününü kutlayacaktı. Murat ve Şebnem, bir yıl öncesine kadar flört ediyorlardı. Ancak Şebnem'in ailesi, Murat'ın serseri ruhlu olmasını gerekçe göstererek bu ilişkinin bir yıl önce bitmesini sağladı. Fakat Murat vazgeçmedi. Eve tehdit telefonları açmaya başladı. Bu tehdit telefonları üç gün önce eyleme döküldü. Murat, hademe olan dayısı sayesinde elini kolunu sallayarak okula gelmiş ve bahçede kız arkadaşlarıyla oturan Şebnem'i yanına çağırmıştı. ‘‘Benden başkasına yar etmem seni’’ diye bağırmış, ardından ‘‘Seni de öldürürüm, kendimi de. Kurtuluşun yok benden’’ diye sarsmıştı. Şebnem'in en yakın kız arkadaşı İlknur Duran, ‘‘Keşke o zaman şikáyet etseydik Murat'ı. Belki bu katliam yaşanmazdı’’ derken gözyaşlarını tutamıyor. Murat, saldırı günü için ‘‘Ertesi gün Şebnem'in yaş günüydü. Hediye almıştım, onu verecektim’’ demişti.

Şebnem'in durumu ciddi

Olaydan sonra kaldırıldığı özel Umut Hastanesi'nde başarılı bir ameliyat sonucu beynine saplanan kurşun çıkarılan Şebnem ölümle pençeleşiyor. Hastane Başhekimi Şerafettin Sivritaş, Şebnem'in durumunun ciddiyetini koruduğunu belirtirken ameliyatı gerçekleştiren doktorlar ise, ‘‘Hayati tehlikesi sürüyor. Ancak üç gün sonra gerçek tablo ortaya çıkacak. Olumlu gelişmeler var. Ancak insanlara çok umut vermemek gerekiyor. Zaman zaman nefes alıyor. Yavaş yavaş gözlerini açmaya başladı’’ dediler. Olay sırasında alkollü olduğu belirlenen Murat Kurt, eski sevgilisi ile görüşmeye gitmeden önce 3 şişe bira içtiğini söyledi. Kurt'un bir arkadaşı aracılığıyla Maltepe Gülsuyu'ndan adını bilmediği bir kişiden 90 milyon liraya aldığını söylediği 9 mm. çapındaki tabanca ve olay yerinde elde edilen 3 boş kovan balistik inceleme için kriminal laboratuvara gönderildi. Silahın başka olayda kullanılıp kullanılmadığının araştırıldığı bildirildi.

Onu çok seviyordum

Liseyi kan gölüne çevirdikten sonra kaçarken bindiği takside yakalanarak gözaltına alınan 18 yaşındaki Kurt, Asayiş Şube Cinayet Bürosu'nda sorguya alındı. Kurt ifadesinde eski sevgilisinin kendisini terk etmesini gururuna yediremediğini belirterek şöyle konuştu: ‘‘Şebnem ile 2 yıldır tanışıyoruz. Birbirimizi çok sevdik. Ben okuldan ayrıldıktan sonra aramıza soğukluk girdi. Görüştüğümüzde sık sık tartışıyorduk. Sonradan ailesinin benimle görüşmesini istemediğini söyleyerek beni terk etti. Dünyam yıkıldı. Onu çok seviyordum. Bugün doğum günü olduğu için dün görmeye gittim. Ona hediye götürdüm. Teneffüste yanına gittim. Hediyemi almadı. Bunun üzerine elimdeki poşetin içine gizlediğim silahla, okulda hademe dayım Murat Bal'ı ziyaret edeceğimi söyleyerek içeri girdim. Sonra tuvalete giderek silahı belime taktım ve Şebnem'in sınıfına gittim. Şebnem'i dışarı çıkartmak istedim. Öğretmen ve bazı öğrenciler engel olmak istedi. Bunun üzerine silahımı çekerek hocaya sınıfı boşaltmasını söyledim. O karşı koydu. Ben de ateş edip vurdum. Amacım hocayı öldürmek değildi. Bu sırada Şebnem bağırmaya başladı, çığlıklar atıyordu. Kendimi kaybetmiştim, ona da ateş ettim. Ne yaptığımı ben de hatırlamıyorum. Her şey bir anda oldu.’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!