Ölüme yenilmem

Güncelleme Tarihi:

Ölüme yenilmem
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2000 00:00

Haberin Devamı

Kullandığı cipin takla atması sonucu komaya giren Özel Harekatçı İbrahim Şahin, tedavisi tamamlanarak dün taburcu oldu. İki koç kesilerek karşılanan Şahin, ‘‘Çatışmalarda ölmedim. Bu kadar ucuz ölüme yenilmem’’ dedi.

BURSA-İstanbul karayolunda 28 Mart günü kullandığı cipin takla atması sonucu ağır yaralanan, Susurluk davasının kilit isimlerinden, Özel Harekat Dairesi eski Başkanvekili İbrahim Şahin, dün sabah Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde son kez kontrolden geçtikten sonra Bursa'dan ayrıldı. Şahin, kontrole geldiği hastanede, ‘‘Ben bu kadar çatışmaya girdim ölmedim. Bu kadar ucuz ölüme yenilmem’’ dedi. İbrahim Şahin yaklaşık bir saat kaldığı hastanede tedavisini üstlenen Prof. Dr. Teoman Cordan tarafından son kez kontrolden geçirildi.

BASIN BİLDİRİSİ Hastaneden ayrılmadan önce İbrahim Şahin'in hazırladığı bildiri, arkadaşları tarafından basın mensuplarına dağıtıldı. Ziyaretine gelenlere ve doktorlarına teşekkür eden Şahin basın bildirisinde şu görüşlere yer verdi: ‘‘Görevinizi yaparken göze aldığınız bedeller vardır. Bu bedelin canınız olması amacınızın kutsiyeti yanında hiç bir anlam taşımaz. Bir de insan hayatında beklenmeyen olaylar vardır. Ne zaman nerede ne olacağı hususu yüce yaradanın dışında hepimizin meçhulüdür. Bu olaylarla karşılaşıldığında ise dostluk ve dostların ilgisi ayrı bir anlam kazanır. Dostluk ve dost dayanışmasının anlamını bende daha çok pekiştiren bu ve benzeri olaylardan, Cenab-ı Allah hepimizi korusun.’’

Ayhan Akça'nın kullandığı minibüs Gemlik yakınlarında kaza yerine geldiğinde yavaşladı ve İbrahim Şahin'e kaza yaptığı yer gösterildi. Şahin minibüsten inmeden ölümden döndüğü yeri gördü.

Yalova'da minibüsten indirilerek 34 AE 1334 plakalı cipe alınan Şahin İstanbul'a gelişinde çifte kurban kesilerek karşılandı. Kadıköy'deki evine giderken Çamlıca Gişeleri'nde, polis eskortuyla karşılanan İbrahim Şahin'in alnına, kendisi için kesilen koçların kanları sürüldü.

Kafasında dikiş izleri ve ayağının alçıda olduğu görülen İbrahim Şahin, koluna giren arkadaşlarının yardımıyla evine girdi. Kurbanların, Ümraniye Yenidoğan Kuran Kursu'na bağışlandığı belirtildi.

İpekçi kaseti soruşturması

TÜRKİYE Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Nail Güreli'nin Abdi İpekçi suikasti davasında yaşanan ‘kaset imhası’ skandalıyla ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü ve MİT Müsteşarlığı aleyhine 7 Mart 2000 tarihinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı suç duyurusu işleme konuldu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, sanık Oral Çelik'in delil yetersizliğinden beraatiyle sonuçlanan İpekçi davasında, Almanya'daki Yalçın Özbey görüşmesinin ses bandı için önce ‘silindi’ ardından ‘imha edildi’ yanıtlarını veren Emniyet Genel Müdürlüğü ve MİT Müsteşarlığı yetkilileri hakkında görevi ihmal ve kanıt niteliğindeki bantları imha etmekten soruşturma başlattı.

Duman ederim

İbrahim Şahin, hastaneye son kez kontrol olmaya koruması Ayhan Akça (solda) ve şoförü Ziya Bandırmalıoğlu'nun kollarında gitti. Şahin'in tekerlekli sandalyeye alışınını görüntülemek isteyen gazetecilere, eski özel timci Ayhan Akça, ‘‘Dikkatli olun. Yere düşerse hepinizi duman ederim’’ diye bağırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!