Ölüme servis

Güncelleme Tarihi:

Ölüme servis
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2000 00:00

Haberin Devamı

Ehliyetsiz şoförün kullandığı servis otobüsü, kamyonla çarpıştı. 7'si kadın 8 kişi yaşamını yitirdi, 32 de yaralı var.

BÜYÜKÇEKMECE Çatalca Yolu üzerinde servis otobüsüyle taş yüklü kamyon çarpıştı, ortalık kan gölüne döndü. Altur'a ait 34 BPP 62 plakalı servis otobüsü, Esenyurt, Beylikdüzü ve Büyükçekmece'den aldığı 40 konfeksiyon işçisini Çatalca girişindeki Uluslararası Konfeksiyon İmalatı A.Ş. (UKİ) Fabrikası'na götürmek üzere, saat 07.00'de yola çıktı. Ehliyeti olmayan Cumali Atlıgil'in (49) kullandığı servis otobüsü, Tepecik Mevkii'ndeki virajı alamadı ve Akçimento'ya taş götüren Köksal Kaplan'ın (24) kullandığı 34 UT 7666 plakalı kamyonla çarpıştı.

Kendisini kurtarmak için son anda direksiyonu kıran Atılgan'ın kullandığı otobüsün sağ tarafı kamyon tarafından biçildi. Kamyon da yol kenarındaki tarlaya girerken, çoğu kadın olan 40 kişi, bir anda kan gölüne dönen otobüste çığlık atmaya başladı.

Birbirlerini suçladılar

Kazada, Gülten Kamacı, Tuncay Baysa, Azize Refi, Nesrin Dinarcı, Ayfer Ozan, Selma Ağkoyun, Gülbahar Baysa ve Sevdiye Hacıoğlu can verdi. Yaralı 32 kişi de çeşitli hastanelerde tedavi altına alındılar.

Kazadan yara almadan kurtulan sürücüler, karakolda birbirlerini suçladı. Kamyon şoförü Kaplan, otobüsün viraja çok hızlı girdiği için kontrolden çıkarak kendisine çarptığını iddia etti. Bir aydır UKİ'nin işçilerini taşıyan ehliyetsiz şoför Cumali Atlıgil de kamyon şoförünün hatalı sollama yaptığını ileri sürdü. Atlıgil'in, ehliyet başvurusunu yeni yaptığı belirlendi. Cumali Atlıgil ilk ifadesinde, ‘‘Şu anda çok büyük bir vicdan azabı çekiyorum. Ölmek istiyorum’’ dedi.

Görgü tanıkları, önündeki bir aracı hatalı şekilde sollayan otobüsün, aniden önüne çıkan kamyona çarptığını ifade ettiler.

Bir ayda ikinci kaza

UKİ'ye ait başka bir servis otobüsünün daha bir ay önce Akalan Köyü yakınlarında devrildiği, kazada 24 kişinin yaralandığı belirtildi. Dünkü kazanın meydana geldiği Büyükçekmece Çatalca TEM Bağlantı Yolu'nda tek şerit olması nedeniyle sık sık ölümlü kazaların yaşandığı bildirildi. Çevre sakinleri yolun ‘ölüm yolu’ olarak anıldığını ifade ettiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!