Ölümcül kutlama

Güncelleme Tarihi:

Ölümcül kutlama
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2011 00:00

Libya cephesinde savaşın kızıştığı bir ortamda NATO uçaklarının Kaddafi güçlerini bombalamasına sevinen muhalifler, ağır makineli tüfeklerle havaya ‘kutlama ateşi’ açtı, mermiler uçağa teğet geçince pilot füze düğmesine basıp muhalifleri imha etti.

Haberin Devamı

Kaddafi güçlerine karşı ABD’nin bel bağladığı muhalif güçler, en alt seviyedeki beklentilerin bile gerisinde kalıyor. Fransız ve İngilizlerin yanı sıra CIA’nın yardım ettiği muhalif güçler, geçmişe göre daha derli toplu savaşmaya başladı. Ancak yine de akla gelmeyecek sakarlıklara imza atıyorlar. Bir muhalif komutan, yanlışlıkla kendi silahıyla kendini vurup can verdi. Ağır makinalı tüfeklerin de bulunduğu büyük bir muhalif mevzisinden de havaya “kutlama ateşi açılınca”, bölgedeki NATO uçağı saldırıya uğradığı gerekçesiyle muhalifleri füze yağmuruna tuttu.  Bombalama, ülkenin doğusunda Kaddafi güçleri ile savaşın en şiddetli yaşandığı, petrol boru hatlarının geçtiği Brega kasabasında yaşandı. Enaz 14 kişi öldü. NATO, olayla ilgili soruşturma başlattı. Bu arada, CIA, Beyaz Saray’ın Libyalı muhaliflere ağır silahlar vermesinin önündeki en büyük engel olarak görülen, “Kim bu muhalifler?” sorusuna cevap arıyor.
- Muhaliflerin Bingazi’de kurduğu Ulusal Konsey’in internet sitesinde en üst sıralarda Kaddafi’nin iktidara gelmesini sağlayan generallerden Ömer El Hariri’nin adı bulunuyor. Kaddafi’ye karşı darbe planlamakla suçlanıp 21 yıl ev hapsinde kalan Hariri isim olarak var ancak cephede yok.
- Cephede görünen ise, bir süre öncesine kadar Kaddafi’nin İçişleri Bakanlığı’nı yapan General Abdül Fettah Yunus oldu. 
-  Kaddafi’nin Çad’a karşı giriştiği savaşta orduyu yönettikten sonra CIA’nın desteğini kazanan eski albay Halife Heftar da şimdi muhaliflerin yanında. 
- CIA görmek istemese de muhaliflerin yıldızı, ABD’ye karşı Irak ve Afganistan’da savaşmış El Kaide ile bağlantılı Abdül Hakin El Hasadi.

Haberin Devamı

Yardım feribotunu F-16’lar korudu

LİBYA’ya tıbbi malzeme ve ilaç götürmek üzere 26 Mart’ta İzmir’in Çeşme Limanı’ndan yola çıkan ve bugün Misrata Limanına yanaşan Ankara Feribotu’nun güvenliğini, TSK’ya ait bir fırkateyn ve F-16 savaş uçaklarının sağladığı öğrenildi. Libya açıklarında 5 günlük beklemenin ardından dün Misrata Limanı’na yanaşan Ankara Feribotu’na, TCG Yıldırım Fırkateyni eşlik ediyor. Fırkateynin yanı sıra 10 F-16 uçağı ile üç tanker uçağı da Ankara Feribotunun güvenliği için görevlendirildi. Feribotun güvenliğini sağlayan TSK unsurlarının, NATO kapsamında olmadığı öğrenildi. Ankara Feribotu, beş gündür Misrata Limanı açıklarında bekletiliyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!