“Ölüm virajı”na gece ışıklandırması

Güncelleme Tarihi:

“Ölüm virajı”na gece ışıklandırması
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2006 16:37

Sarıgöl-Buldan karayolunda kazaların sık meydana gelmesi nedeniyle “ölüm virajı” olarak adlandırılan Kabakçılar Virajı, tepe sıfırlama çalışmasının ardından gece uyarı ışıklarıyla aydınlatıldı.

Manisa'nın Sarıgöl İlçe Kaymakamlığı'nca sürücülerin görüş mesafesini engellediği gerekçesiyle virajın bulunduğu yerde dozerlerle yapılan tepe sıfırlama çalışmasının ardından karayolları ekipleri tarafından uyarı ışıklandırmasına gidildi.

Güneş enerjisiyle çalışan gece uyarı ışıkları sayesinde bölgede meydana gelen ölümlü kazaların önüne geçilmesinin hedeflendiği kaydedildi.

Sarıgöl Kaymakamı Recep Yüksel, Sarıgöl-Buldan karayolunun Kabakçılar Virajı'nda yıllardır meydana gelen kazaların, rampaya çıkan sürücülerin, iniş sırasında virajdaki tepe nedeniyle görüşlerinin engellenmesinden kaynaklandığını kaydetti.

Bunun üzerine tepeyi dozerlerle sıfır seviyeye indirerek, araç sürücülerinin görüşünü açtıklarını ifade eden Yüksel, “Bu arada aynı yere karayolları ekipleri de güneş enerjisi ile çalışmakta olan gece uyarı ışığı koydu. Böylece korkulan bu dönemeç için gerekli önlemler alındı. Temennimiz sürücülerimizin daha dikkatli olmalarıdır” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!