Ölüm tehditleri alıyorum

Güncelleme Tarihi:

Ölüm tehditleri alıyorum
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2008 00:00

İngiliz gazetelerinin, yaşları 5 ile 11 arasında değişen 3 küçük çocuğunu evde yalnız bırakarak, facebook’ta tanışıp imam nikáhıyla evlendiği bir işadamıyla balayına gittiğini öne sürdükleri Simten Sadık, "Dünyanın dört bir yanından ölüm tehditleri alıyorum. İngiliz polisi ile konuşup, yardım istedim" dedi.

Çocuklarının "hayatındaki en önemli varlıklar" olduğunu söyleyen Simten Sadık, geçen şubat ayında Amira, Sarah ve Turgut adlı çocuklarıyla çektirdiği fotoğrafı, Hürriyet’e gösterdi. Afganistan’da bulunmasının nedenini de "çocuklarına iyi bir gelecek sağlamak" olarak açıklayan Simten Sadık, "İngiltere’de okuduğum üniversite bitmek üzere. Çocuklarıma ve kendime iyi bir gelecek sağlamak için Afganistan’a geldim. Okulum bittikten sonra burada geldiğim okulda çalışma imkanlarını görmek için gönüllü öğretmenlik yapıyordum" dedi.

Pakistanlı kocasının "iftiralarıyla İngiliz basınını yönlendirdiğini" savunan Simten Sadık, "Çocuklarını döven psikopat bir adamın söyledikleri, İngilizler tarafından doğru olarak kabul edildi. Yargısız infaza kurban gidiyorum. Gazeteciler polisteki kayıtlara ulaşsaydılar, kocamın bana ve çocuklarıma şiddet uyguladığını göreceklerdi" diye konuştu.

Çocuklarım sağlıklı

Çocukları ile henüz telefonda konuşmadığını ancak bulundukları sosyal güvenlik kurumundaki uzmanları aracılığı ile sağlık durumları hakkında bilgi aldığını söyleyen Simten Sadık, "Yarın çocuklarımla telefonda görüşeceğim. Sosyal güvenlik uzmanları çocuklarımın sağlığının iyi olduğunu söylediler. Bir İngiliz gazetesinde büyük kızımın bozulmuş et yediği için zehirlendiği yazıyordu. Sosyal güvenlik uzmanları bunun da doğru olmadığını söyledi" dedi. Kocasının çocukların velayetini almak için dava açtığını öğrendiğini söyleyen Simten Sadık, "Önce iftira attı. Şimdi de çocuklarımı benden koparmaya çalışıyor. Ben o çocuklara yıllarca hem annelik hem de babalık ettim. Çocuklarımın o psikopatla kalmasına katlanamam" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!