Ölüm korkusuna 2.5 milyarlık tazminat

Güncelleme Tarihi:

Ölüm korkusuna 2.5 milyarlık tazminat
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2002 02:19

İzmir'de otoyolda hareket halindeyken yanmaya başlayan otomobi-linden canını zor kurtaran Ebru Pazarbaşıoğlu, otomotiv devi Peugeot'ya karşı açtığı tazminat davasını kazandı.

31 yaşındaki grafiker Ebru Pazarbaşıoğlu, 13 Mayıs 1998'de 3 milyar 700 milyon lira ödeyerek İrde Otomotiv'den 98 model Peugeot 106 GTI otomobil satın aldı. Otomobilinin ilk günden itibaren sorun çıkartmaya başladığını belirten Pazarbaşıoğlu, gaz kesilmesi, klimanın çalışmaması gibi nedenlerle 17 Haziran'da İrde Otomotiv'e götürerek servise soktu. Otomobil, sorunlarının giderildiği belirtilerek kendisine teslim edildikten bir gün sonra, Çeşme Otoyolu'nda yanmaya başladı. Arabayı sağa yanaştırmaya çalışırken, kapıların kilitlendiğini, teyp ve silgeçlerin de kendiliğinden çalışmaya başladığını söyleyen genç kız, ‘‘Bugün bile hatırladıkça ürperiyorum’’ dedi.

Yoldan geçen araçların sürücülerinin dışardan, kendisinin içerden zorlamasıyla dakikalar sonra kapıyı açıp çıkmayı başaran Pazarbaşıoğlu, yaşadığı olayın şokunu ve ölüm korkusunu aylarca üzerinden atamadığını söyledi. Olayın ardından gerek Peugeot, gerekse İrde Otomotiv yetkililerine başvurduğunda ters tavırlarla karşılaştığını öne süren Pazarbaşıoğlu, ‘‘Arabam henüz 2 bin kilometredeydi. Yeni araba istediğimde, kasko bedelinin kendilerine ödenmesi gerektiğini söylediler. Ayrıca hayatımın kurtulduğunu, iki damla gözyaşı döktüğümü, büyütmemem gerektiği gibi anlamsız sözlerle karşılaştım. Bu tavırlar beni yaraladığı için de dava açtım’’ dedi.

İzmir 7'nci Sulh Hukuk Mahkemesi'nde 25 Kasım 1998'de 2 milyar 169 milyon lira maddi ve 20 milyon lira manevi tazminat davası isteyen Pazarbaşıoğlu, sonunda zafere ulaştı. Kuruluşuyla birlikte davanın devredildiği İzmir Tüketici Mahkemesi, 27 Aralık 2001'de Pazarbaşıoğlu'nun hiçbir kusuru olmadığını belirterek otomobili üreten Automobilles Peugeot, ithal eden Peugeot Otomotiv Sanayi Ticaret AŞ ile satan ve servis hizmeti veren İrde Otomotiv'i 86 milyon lira maddi, 2.5 milyar lira manevi tazminata mahkûm etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!