Ölmeyi çok istediler

Güncelleme Tarihi:

Ölmeyi çok istediler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2001 00:00

Haberin Devamı

Gece bekçisi Rüştü Sayar hayata veda etmeye kararlıydı. İlk denemesi sonuçsuz kaldı, ikinci denemede de ölemedi. Ama kendini asarak amacına ulaştı. Rüştü Sayar kadar kararlı başkaları da vardı...

BÜYÜKÇEKMECE'de İhlas ev aletleri hurdalığının gece bekçisi Rüştü Sayar, (43) intihar etmek için çok uğraştı ve sonunda amacına ulaştı. Sayar, önce LPG tüpünü açarak zehirlenmeyi bekledi, daha sonra çakmağını çakarak tüpü patlattı. Ancak patlamayı ufak yanıklarla atlatan ve ölmeyi kafasına koyan Sayar, daha sonra depoya girip kendini asarak yaşamına son verdi. Yaklaşık üç aydır maaş alamayan Sayar'ın çocuklarına bayramlık alamadığı için bunalımda olduğu bildirildi.

Herkesin gitmesini bekledi

Yakuplu Berberciler Sanayi Sitesi 7. Cadde 2. Bulvar'daki olay önceki gün saat 04.00 sıralarında meydana geldi. Evli ve 2 çocuk babası olan Rüştü Sayar, akşam saat 20.00 sıralarında görev yerine gitti. Nöbeti arkadaşından devralan Sayar, bütün gece ortalığın sakinleşmesi için bekledi. Geceyarısından birkaç saat sonra civarda kimselerin kalmaması üzerine, bekçi Sayar, kulübesinde ısınmak için kullandığı büyük LPG tüpünün açtı. Bir süre kulübenin içinin gazla dolmasını bekleyen Sayar, zehirlenerek ölmeyi bekledi. Ancak zehirlenmediğini farkeden gece bekçisi, bu sefer cebindeki çakmağını çıkardı. İçerde biriken gazın patlayarak yanması sonucu ölmeyi düşünen Rüştü Sayar, çakmağını çaktı. Kulübenin içinde sıkışan gaz çakmağın aleviyle patladı. Ancak intihar etmek isteyen gece bekçisi bu sefer de ufak tefek yanıklarla kurtuldu.

Sonunda kendini astı

İki girişimi de sonuçsuz kalan Rüştü Sayar, bir ip bularak hurdaların bulunduğu depoya girdi. İpi tavana bağlayan gece bekçisi, merdivene çıkarak ilmeği boynuna geçirdi. Kendini boşluğa bırakan Rüştü Sayar, bu sefer de ipi uzun bağladığı için parmak uçları yere değdi. Ancak ölmekte kararlı olan gece bekçisi dizlerini kırınca boynunu sıkan ilmek kendisini nefessiz bıraktı.

Sabah işyerine gelen göreviler gece bekçisi Rüştü Sayar'ı kulübesinde göremeyince kapısı açık olan depoya yöneldiler. İçeri giren çalışma arkadaşları Rüştü Sayar'ın tavana asılı cesedi ile karşılaştılar. Olay yerine gelen jandarma ekipleri, ipi keserek cesedi indirdi. Otopsi için ceset Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

O da ölmek için çok uğraşmıştı

Bakırköy'de işsiz olduğu için defalarca intihara kalkışan Halil Baltacı, yeni yılın ilk günü ellerini kelepçeledikten sonra kendini asarak canına kıymış ve yakınlarını acıya boğmuştu.

Kendisini astıktan sonra ipi uzun bağladığı için ayakları yere değen Rüştü Sayar dizlerini bükünce ip boğazını sıktı ve soluksuz kalmasına neden oldu.

4 saatte 5 yöntem denemişti

Denizli'de, 15 Temmuz 1993 tarihinde, emekli televizyoncu 65 yaşındaki Japon turist Hisatahi Kurakata, benzer bir intihar girişiminde bulunmuştu. Kurakata, 4 saatte 5 ayrı yöntemle ölmek istemişti. İntihar girişimi her defasında sonuçsuz kalan Kurakata, şu yöntemleri denemişti:

Hisatahi Kurakata, önce bir eve daldı. Mutfaktaki ekmek bıçağını kaparak harakiriyi denedi. Ev sahipleri Kurakata'ya engel oldu.

Ardından sokağa çıkan Hisatahi Kurakata, bir bakkala girdi, jilet satın aldı. Boğazını ve bileğini kesmeye çalıştı. Dükkan sahibi ve müşteriler tarafından engellendi.

Japon turist, 3'üncü intihar girişiminde anız yakılan tarlaya koşup, alevlerin için atladı. Çevre sakinleri tarafından Denizli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Hisatahi Kurakata, vazgeçmedi. İkinci katta, ayakta tedavi görürken kapıdan çıkıp, balkondan atladı. İki ayağı kırıldı, alçıya alındı.

Kurakata, son çare olarak gözlük camlarını yemeye başladı. Hastane personeli tarafından sakinleştirici iğne yapıldı. Psikiyatri Servisi'ne sevk edildi. Odasını kontrol etmek için 3 kişi görevlendirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!