Ölmekle bitmeyeceğiz

Güncelleme Tarihi:

Ölmekle bitmeyeceğiz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2014 01:54

Beyin kanamasından hayatını kaybeden Balyoz davası hükümlüsü Deniz Kurmay Albay Murat Özenalp’in Maltepe Cezaevi’nde aynı koğuşu paylaştığı silah arkadaşları, başta TSK ile Anayasa Mahkemesi olmak üzere tüm kurumlara ve muhalefete öfkeli.

Haberin Devamı

Hürriyet Gazetesi’ne ‘Ölmekle bitmeyeceğiz’ ilanı veren hükümlü askerler, arkadaşlarının hukuksuzluk, vicdansızlık ve vefasızlık nedeniyle şehit olduğunu savundu. Ağlayarak yazdıkları ilanda askerler, “Masumiyetin, haklılığın ve namusun tutsaklığına, kendi yurdunda esir alınışına ve adaletsizliğe isyan ile şehit düştü. Murat’ın kanı üzerinizde, görüyoruz Beyaz’da, Mavi’de, Haki’de, biliniz, öldürmekle bitmeyeceğiz” diye haykırdı. Özenalp’in ranza arkadaşı Hava Kurmay Albay İsmet Çınkı ve Gökova Fırkateyni Komutanlığı’nı devrettiği Deniz Kurmay Albay Ender Kahya, ilanı hazırladıkları Deniz Kurmay Albay Yavuz Uras, Deniz Kurmay Albay Cem Okyay ve Deniz Kurmay Albay Erdinç Altıner adına duygularını şöyle anlattı:

CANIMIZ YANDI, SABREDİYORUZ

Biz şehit olmaya, gazi olmaya, her türlü zorluğa eğitimli olduğumuz için cezaevlerine de çok kısa sürede alıştık ve inanılmaz arkadaşlıklar kurduk, kardeş olduk. Murat 14 yaşında başladığı bu yolculuğu Kocatepe Camisi’nin musalla taşında ders vererek tamamladı. Murat’ı darağacına gönderen zihniyet onun bedenini yok etmekle bu işi bitireceğini sanıyordu. Ama yanıldılar. Murat’ın ışığı Türk halkını bir meşale olarak aydınlatacak. O bizim kardeşimiz. Canımız yandı, sabrediyoruz. Can yakanların yanacağı günü bekliyoruz.

Haberin Devamı

ANNESİNİN 236 OĞLU VAR

Çocukları, eşi, annesi bizim şerefimiz, bize emanet. 236 kişi Batu’nun, Duru’nun, Sema Hanım’ın, annesinin emrindeyiz. 237 idik, 236 kaldık ama inanın bizi bitiremezler. Dik durmaya, Atatürk’ün askeri olduğumuzu haykırmaya, omuz omuza birlikte mücadele etmeye kararlıyız. Murat artık ölümsüz, hepimiz Murat’ız. Murat’ı bedenen yok ettiler ama inançları, düşünceleri, davası, arkadaşlığı, kardeşliği, askerliği, babalığı hep yaşayacak.

TAHLİYE İÇİN ÖLMENİZ GEREKİYOR

3 seneden beri içerideyiz. Kumpas ifadeleri özellikle resmi ağızlardan duyulmaya başlandıktan sonra bu işlerin biraz daha kısa zamanda sonuçlanacağını düşünmüştük. İyi niyetli ve saf davranmışız yine. Her nedense Balyoz davasından tahliye için ancak ölmeniz gerekiyor. TSK gelsin, kapıları açsın, silahını çekip bizi çıkarsın beklentimiz yok. Adil yargılanmamız için destek versinler.

Haberin Devamı

AYM 1 HAFTA ÖNCE KARAR VERSEYDİ

1 Mayıs için 3 günde, Twitter için 2 günde karar alan Anayasa Mahkemesi 6 aydır bizim için kılını kıpırdatmadı. Murat’ın öldüğü saatte Anayasa Mahkemesi İstanbul’da Asya Anayasa Mahkemesi Başkanları’nı ağırlıyordu. Bu ağırlama Murat’ın hayatından daha mı önemliydi? Anayasa Mahkemesi 1 hafta önce adil yargılanmadığımıza hükmetseydi belki Murat şu an çocuklarıyla olacaktı. Murat yok, Ali Tarık Akça yok, Kaşif yok, Ali Tatar yok. Bunları sadece iktidara söylemiyorum. Başka konular için bir gecede kanun çıkaran TBMM’ye, ana muhalefet partisine, MHP’ye, BDP’ye herkese söylüyorum.

YALNIZLIĞIN, VEFASIZLIĞIN MESAJI

Maltepe Cezaevi’nde kalan 5 kişiyiz. İlanı ağlayarak yazdık. Bu yaşadığımız 3 yılın özetidir. O ilanda 237 kişinin ve ailesinin mesajı var. O ilan sahipsizliğin, yalnızlığın, vefasızlığın mesajı. Haklıyız çünkü hiçbir hukuksuzluk içinde olmadık. Bu hukuksuzluğu ya bizi öldürerek ortadan kaldıracaklar ya da özgür bırakacaklar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!