‘Ölme, sürün’ iddianamesi

Güncelleme Tarihi:

‘Ölme, sürün’ iddianamesi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2015 01:35

Kendisinden boşanmak isteyen eşini av tüfeği ile bacaklarından ve kollarından yaralayarak sakat bırakan Ahmet Boztaş’ın ömür boyu hapsi isteniyor.

Haberin Devamı

YOZGAT Cumhuriyet Savcılığı’nın hazırladığı iddianameye göre, Ahmet Boztaş, 2 yıl önce zihinsel engelli Nilgün G.’yi eve götürerek ilişkiye girdi ve birlikte yaşamak istediğini eşine söyledi. 6 çocuk annesi Arzu Boztaş (29) bu duruma itiraz etti. 21 Ekim’de, Arzu Boztaş 4 çocuğunu okula gönderdi; eşinin isteği üzerine evde bulunan iki çocuğunu da komşularına bırakarak eve döndü.

DİZ VE KOLLARA KURŞUN

İddianameye göre, genç kadın ev işi yaptığı sırada Ahmet Boztaş, av tüfeğini alarak yatak odasına girdi. Korkudan dolayı elleri ile yüzünü kapatan, ayakları yataktan aşağı sallanır vaziyette duran kadına ateş etti. İddianamede, müştekinin uğradığı silahlı saldırı neticesinde hayati tehlike geçirdiği kaydedilerek şu ifadeler yer aldı:

İNDİRİM İSTENMEDİ

Haberin Devamı

“Her iki bacağın damar yaralanması nedeniyle dizüstü seviyesinde kesildiği, her iki kolda da motor kaybının mevcut olduğuna ilişkin rapor düzenlenmiştir.” Savcı, sanık koca için “adam öldürmeye teşebbüs” suçundan ömür boyu hapis cezası isterken, herhangi bir indirim talebinde bulunmadı. Yozgat Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak olan Ahmet Boztaş ise ifadesinde, “Bir anlık kızgınlıkla av tüfeğini alarak yatak odasına geldim. Tüfek doluydu, yanında yedek mermileri de getirdim. Amacım öldürme değil yaralamaktı. Pişmanım” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!