Olmaz böyle şey

Güncelleme Tarihi:

Olmaz böyle şey
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2000 00:00

Haberin Devamı

Su fiyatına zam için toplanan ASAT Genel Kurulunda, alınan dış kredilerin tamamı kullanılmadan faizinin ödendiği ortaya çıktı.

Dünya Bankası ve Avrupa İskan Fonu'ndan alınan kredilerin faizlerinin, kredilerin tamamı alınmadan ödenmeye başlandığı ortaya çıktı. ASAT Genel Kurulu'nda 2001 yılı su fiyat tarifelerinin de belirlenmesi bekleniyordu. Ancak tarife, Bütçe Komisyonu'na havale edildi.

FAİZİNİ ÖDÜYORUZ

Kredinin altyapı çalışmalarında kullanıldığını belirten Kepez Belediye Başkanı Mehmet Atay'ın ‘‘100 milyon dolarlık kredi bağlantısı yapıldı. Ancak bunun 32 milyon doları kullanıldı. Geri kalan kısmını kullanmadığımız halde, faizlerini ödemeye başladık’’ demesi şaşkınlık yarattı.

KENDİMİZ YAPALIM

Genel Kurul'da; Kepez Belediye Başkanı Mehmet Atay ile Milliyetçi Hareket Parti'li meclis üyeleri Ramazan Acar, Veli Bulut ve Mehmet Kaymaz, ‘‘Altyapı yatırımlarına kredi almadan ASAT özkaynakları ile devam edilsin. Bu çalışmaları kendi paramızla daha ucuza maledebiliriz’’ önerisinde bulundu.

Kumbul kararlı

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Bekir Kumbul, kredinin alınıp alınmamasına bakılmadan su fiyatlarının artacağı sinyalini verdi. Kumbul, ‘‘Daha önce anlaşması yapılmış kredi bağlantımız var. Buna devam etmek zorundayız. Suyun da bir fiyatı var’’ şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!