Olimpiyatlara bomba şantajı yapan Türk yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Olimpiyatlara bomba şantajı yapan Türk yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2000 00:00

Haberin Devamı

AVUSTRALYA'da Türkiye Konsolosluğu'nun da aralarında bulunduğu 5 konsolosluğa yolladığı mektuplarda 62 milyon dolar haraç isteyen, aksi halde Sydney'deki umumi yerleri ve uçakları bombalamakla tehdit eden şantajcı, Türk çıktı. BBC'ye göre Sydney'de yaşayan 35 yaşındaki Mehmet Akın Kayırıcı, şantajla ilgili olarak yakalandı.

Geçtiğimiz aralık ayından bu yana Sydney'deki ABD, İngiltere, İsrail, Rusya ve Türkiye konsolosluklarına yazılı ve telefonla tehdit geliyordu. Şantajcı, kendisine 62 milyon dolar (36 trilyon lira) verilmesini, aksi halde olimpiyatlar sırasında Sydney'in çeşitli yerlerine ve Avustralya Havayolları'na ait bir uçağa bombalı saldırı düzenlemekle tehdit etti.

Amerikan ve Avustralyalı yetkililerin ortaklaşa yürüttüğü soruşturma sonucunda ipuçları, polisi Sydney'in batısındaki Mehmet Akın Kayırıcı'nın evine götürdü. Evinden alınıp karakola götürülen Kayırıcı, mahkemede hakkındaki suçlamaları reddetti. Avustralya polisi, Kayırıcı'nın terörist gruplarla ilgisi olmadığını belirlediği halde, tehditleri ciddiye alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!