Ölen o değildi

Güncelleme Tarihi:

Ölen o değildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2012 00:00

Eski Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı Bülent Orakoğlu, Ergenekon davasında verdiği ifadede 2000 yılında Beykoz’daki operasyonda ölü ele geçirilen kişinin Hizbullah lideri Hüseyin Velioğlu olmadığını iddia etti. Orakoğlu “Velioğlu’nun yüzü tanınmayacak şekilde kurşun izleri vardı” dedi.

Haberin Devamı

İSTANBUL 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 64’ü tutuklu 260 sanıklı Ergenekon Davası’nın 187’nci duruşmasında Emniyet Genel Müdürlüğü eski İstihbarat Dairesi Başkanı Bülent Orakoğlu tanık olarak ifade verdi.

Paşa masaya çağırdı

 Orakoğlu, Hatay İl Emniyet Müdürlüğü yaptığı 1991 yılında şehir kulübünde Adana Jandarma Bölge Komutanı olan Tuğgeneral Temel Cingöz ile İl Jandarma Alay Komutanı Vicdan Başaran ile yemek yediklerini anlattı.  “Kapının önünde uzun boylu, yakışıklı, esmer bir kişi vardı. Paşa ’Unuttuk onu’ diyerek masaya çağırdı” diye konuşan tanık Orakoğlu, 1991 yılında gördüğü bu kişinin daha sonra İstanbul’da Hizbullah operasyonunda ölü ele geçirilen Hizbullah lideri Hüseyin Velioğlu olduğunu öğrendiğini belirtti. Orakoğlu, “2000 yılında İstanbul’daki Hizbullah operasyonunda sıkıntı vardı. Ölen kişi Velioğlu değildi. Ölü olarak ele

Ölen o değildi

Son  fotoğrafı

1952 Batman Gercüş doğumlu Hizbullah lideri Hüseyin Velioğlu 17 Ocak 2000’de İstanbul Beykoz’da bir villaya yapılan ve televizyonların canlı yayınladığı operasyonda ölü ele geçirildi.

geçirildiği iddia edilen Velioğlu’nun yüzü tanınmayacak şekilde kurşun izleri vardı”diye konuştu. Orakoğlu ayrıca 2000 yılındaki operasyonda örgütün arşivinin bir kısmının yakıldığını, bunların Amerika’ya gönderilerek çözümlendiğini, Uğur Mumcu suikastını aydınlatacak belgelerin de bu arşivden ortaya çıktığını sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Orakoğlu, “1960’lı yıllardan beri bazı cinayetlerin bir merkezden işlendiğine inanıyorum. Ergenekon’un, Hizbullah, PKK ve Dev-Sol’u kullandığı görülüyor. Devletin içinde hem derin yapıyı, devletin yetkilerini kullanan grup var. Bazı insanları vaatlerle ele geçiriyor. Türkiye’de darbeler öncesinde çok ciddi sıkıntılar oluyor. Cinayetler işleniyor. Bunlar terör örgütlerini kullanarak yapılıyor. PKK’nın da taşeron bir örgüt olarak kullanılması söz konusu. AK Parti iktidara geldikten sonra eylem yapmayan PKK, 2003 yılında eylemlerini artırdı” diye konuştu. Türkiye’deki önemli cinayetlerin izleri takip edildiğinde sonucun sürekli İran’a çıktığını ifade eden Orakoğlu, “Bu cinayetlerde Gladyo tipi yapılanmalara ulaşamazsınız. Cinayeti işletenler şüpheleri özellikle dini özellikleri ön plana çıkan devletlere yönlendirirler” diye konuştu. Orakoğlu, 28 Şubat sürecinde ordu içinde PKK ile görüşen bir grubu tespit ettiklerini de sözlerine ekledi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!