Öldürülen Esen’in mücevherleri Tapu Çetesi’nin kasasından çıktı

Güncelleme Tarihi:

Öldürülen Esen’in mücevherleri Tapu Çetesi’nin kasasından çıktı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2008 00:00

Yaşlı ve kimsesiz kişileri öldürerek mallarına el koyan "Tapu Çetesi"nin mal varlığını araştıran polis, çete lideri Çetin Acar’ın kız kardeşi Yaşar Acar’ın banka kasası kiraladığını belirledi. Mahkeme kararıyla dün açılan kasadan, çetenin aç susuz bırakarak öldürdüğü Sadullah Paşa’nın gelini Vanda Ayaşlı Esen’in çalınan mücevherleri çıktı. Ancak kasadan Esen’in üvey oğlu İbrahim Ayaşlı Esen’in kayıp olduğunu söylediği 250 bin dolar çıkmadı.

Mücevherleri inceleyen polis, Yaşar Acar’ın, Vanda Ayaşlı Esen’in fotoğraf yerleştirilen broşuna kendi fotoğrafını koyduğu görüldü. Polis, Acar’ın bunu banka görevlilerinin dikkatini çekmemek için yapmış olabileceğini söyledi. Polis, kasanın içinden çıkanları görüntüleyerek kayıt altına aldı.

Yelpazedeki imzalar

Kasada, Berlin Antlaşması’na katılan sefirlerin (elçi) imzalarının bulunduğu yelpaze, yakut ve pırlantayla süslü ağızlık, mektup kılıfı, broş, kola tatılan yılan şekilli kelepçe ile zümrüt, yakut, pırlanta ve elmas yüzükler bulundu. Türk-Rus savaşı sonrasındaki Berlin Anlaşması 13 Temmuz 1878’de imzalanmıştı. İki ülke arasında barışı sağlayan anlaşmaya Sadullah Paşa da Osmanlı İmparatorluğu’nun Berlin Büyükelçisi olarak imza atmıştı.

Mücevherler arasında en çok dikkat çekenlerden biri yılan şeklindeki kol kelepçesi. İbrahim Ayaşlı Esen, Vanda Ayaşlı Esen’in bu kol kelepçesini sadece dans ederken taktığını söyledi. Mücevher ve tarihi evrakın değerini tespit etmek için bilirkişiden yardım istendi. İbrahim Ayaşlı Esen, mücevherlerin 10 milyon YTL değerinde olduğunu belirtti.

Tapu kasası aranıyor

Polis, çetenin tapu ve diğer değerli evrakları sakladığı bir kasa daha olduğundan şüpheleniyor. Beykoz Tapu Müdürü Figen Gençsoy adına kiralanmış olabileceği tahmin edilen kasaya ilişkin araştırma sürüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!