Öldüren karar

Güncelleme Tarihi:

Öldüren karar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2008 00:00

Babasının "Maddi imkánımız yetersiz. Artık seni okutamayacağız" dediği 15 yaşındaki Bahar odasında baygın bulundu.

Hastaneye kaldırılan ancak kurtarılamayan genç kızın ölümü şüpheli görüldü.

ADANA’da seyyar tablayla sokak sokak dolaşıp iç çamaşırı satarak geçimini sağlayan Bekir Özcan, önceki akşam, İncirlik Lisesi 2’nci sınıf öğrencisi olan kızı Bahar’a (15), "Maddi imkanımız yetersiz, seni okula gönderemeyeceğiz, küçük kardeşlerini okutacağız. Senin şimdiye kadar aldığın eğitim yeter" dedi. Bahar Özcan, babasının konuşmasından sonra odasına çekilerek gece geç saatlere kadar da çıkmadı. Durumdan şüphelenen ailesi, saat 23.30’da odaya girdiklerinde Bahar’ı yatağında baygın halde buldu.

Yoğun bakımda kurtarılamadı

Bahar Özcan hemen hastaneye kaldırıldı. Yoğun bakımda tedaviye alınan Özcan, 1 saat sonra öldü. Doktorlar, ’Şüpheli ölüm’ raporu verirken, Bahar Özcan’ın ilaç içerek intihar etmiş olabileceğini bildirdi. Baba Bekir Özcan, "Keşke kızıma okutamayacağımı söylemeseydim. Keşke bütün çocuklarımı okutabilseydim" diye ağladı. Bahar Özcan’ın ikiz kız kardeşi de, "Kardeşim okumayı çok istiyordu" diyerek gözyaşı döktü.

Bu acıyla nasıl yaşarım

Bir saatlik çabaya rağmen kurtarılamayan Bahar Özcan’ın ölümü doktorlar tarafından şüpheli bulundu. Acı haberi alan baba Bekir Özcan, "Keşke kızıma okutamayacağımı söylemeseydim. Bu acıyla nasıl yaşarım" diye ağladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!