Olçok açılışında yeni tanım: O Fetoşlar

Güncelleme Tarihi:

Olçok açılışında yeni tanım: O Fetoşlar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2016 23:08

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan “Rahmetli Menderes’i ipe çektiler ama kimse sokağa çıkmadı. Şimdi öyle bir durum yok. Üç-beş kurşun sıkınca, üç-beş bomba atınca, tepesinden uçakları, helikopterleri geçirince bu milletin kaçacağını, meydanı kendilerine bırakacağını sanan o Fetoşlar, durumun öyle olmadığını anladılar” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dış Ekonomik İlişkiler (DEİK) Genel Kurulu ve SGK Maltepe Şehit Erol Olçok Kampusu açılışında özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

ARTIK 1960 YOK
15 Temmuz musibeti, millet ve devlet olarak bize çok önemli dersler vermiştir. Her şeyden önce tarihimizin en büyük ayıplarından biri olan darbelerin artık öyle eskisi gibi kolayca yapılamayacağını, milletin mutlaka hesaba katılması gerektiğini 15 Temmuz vakası herkese göstermiştir, artık 1960 yok. Rahmetli Menderes’i ipe çektiler ama kimse sokağa çıkmadı. Ama şimdi öyle bir durum yok. Üç beş kurşun sıkınca, üç beş bomba atınca, tepesinden uçakları, helikopterleri geçirince bu milletin kaçacağını, meydanı kendilerine bırakacağını sanan o Fetoşlar, durumun öyle olmadığını o gece net bir şekilde anladılar.

BUNLAR İHANET ÇETESİ
İkide bir bakıyorsun tarih açıklıyorlar. ‘Filanca tarihte yine darbe olacak.’ Hep söylüyorum. Bu ten bu canda oldukça bu tenler bu canlarda oldukça bizim Rabbimize verilecek bir canımız var. Darbe yapsanız ne olacak? Öyle de olsa böyle de olsa bizim gideceğimiz yer, topraktan geldik, toprağa döneceğiz. Ama bunların böyle bir derdi yok. Adam Pensilvanya’dan kalkıp buraya gelemiyor ki. Bunlar, ihanet çetesi.

Siyasetçileri dar ağaçlarıyla tehdit ederek, hatta merhum Menderes’te olduğu gibi infaz ederek, kendi vesayetlerini, gizli iktidarlarını sürdürmek isteyenler, 15 Temmuz gecesi milli irade duvarına çarptılar.

ÖSO DİRENİŞ HAREKETİDİR
Türkiye’nin El Bab’ta ne işi olduğunu, orada kayıpları niçin verdiğimizi soranlar, hâlâ meselenin ne olduğunu anlayamamışlardır. Önce Cerablus’a,
ardından El Rai’ye girdik ve Özgür Suriye Ordusu ile yola devam ettik. Şimdi birileri çıkıyor televizyonlarda utanmadan, sıkılmadan ‘Özgür Suriye Ordusu terör örgütüdür’ diyor. Özgür Suriye Ordusu, Suriye’nin içerisindeki ılımlı muhaliflerin ta kendisidir, terör örgütüyle alakası yoktur ve tam bir direniş hareketidir ve topraklarını kurtarmanın mücadelesini vermektedir.

Eğit - donat kapsamında onları biz eğittik, bu kadar açık konuşuyorum. ve beraber yürüttüğümüz bu mücadelede hatırlayın hep ne dedim, ‘Terörden arındırılmış bir güvenli bölge yapmamız lazım.’ Bunu Rusya’ya, Amerika’ya, İranlılara söyledim. ‘Biz terörden arındırılmış bir güvenli bölge ilan edeceğiz Kuzey Suriye’de.’ Kuzey Suriye’de yeniden bir devlet kurulmasına müsaade etmeyeceğiz, bu böyle biline.

PUTİN’İN TEŞEKKÜRÜ OLDU
Halep’ten 45 bin kardeşimizi kurtardık. İdlib’e aldık. Gerekirse kendi topraklarımıza da çekebiliriz. Dün (önceki) akşam Sayın Putin’le bir görüşmem oldu. Bizlere teşekkürü oldu, dediler ki ‘Burada bu insanların kurtuluşunda sizin de kararlılığınız olmasaydı, el ele vermeseydik, bu süreci hakikaten bu şekilde bitiremezdik.’

SIRADA MÜNBİÇ VAR
Sırada Münbiç var. Münbiç’ten sonra ABD ile burada da yeni dönemde el ele verebilirsek Rakka var. ‘Dünyadan bize ne’ diyenlere sesleniyorum. Türkiye küresel bir güçtür. Bunu bileceksiniz.” 

Olçok açılışında yeni tanım: O Fetoşlar


ANKARA'DA MI OTURSUN
Bir haftadır neredeyse Genelkurmay Başkanımız bölgede, ne yapıyor? Bütün harekâtı yürütüyor. Ankara’da mı otursun, senin Parlamentoda oturduğun gibi. İşimiz var, işimiz. Yapacağımız çok iş var. Biz Suriye’de, oradaki kardeşlerimizle birlikte kendi istiklalimizin ve istikbalimizin mücadelesini verdik, veriyoruz. Şimdi El Bab’tayız ve El Bab, dört bir yanından kuşatılmış vaziyette. İnşallah orada işimiz bitti, bitiyor. Oraya asıl sahipleri gelip yerleşecek. Yarın dedim ya Münbiç, Rakka. Nerede bir zulüm varsa, zulmün olduğu yerde biz varız. Bugün biz Suriye’de varsak, evet güçlü devlet olduğumuz için varız ve olacağız. Dilleri zehir kusan, yürekleri kin bağlamış bu tiplere diyoruz ki ‘Gölge etmeyin başka ihsan istemez.

Olçok açılışında yeni tanım: O Fetoşlar


VEFATI DA SIRA DIŞI OLDU
SOSYAL Güvenlik Kurumu’nun (SGK) Maltepe’de kurulan Şehit Erol Olçok Kampusu’nun açılışını yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kompleksin, Türkiye’ye, İstanbul’a ve buradan hizmet alacak ilçelere hayırlı olmasını diledi. Erdoğan, Maltepe, Kartal, Adalar ve Ataşehir’de ikamet yaklaşık 1 milyon 350 bin nüfusa hizmet verecek 46 bin metrekare alana sahip Şehit Erol Olçok Kampusu’nun, 36 milyon lira yatırım bedeliyle inşa edildiğini belirtti. SGK Başkanlığı’nın, esere şehit Erol Olçok ismini vermesinin 15 Temmuz şehitlerine gösterilen bir vefa örneği olduğunu belirten Erdoğan şöyle dedi: “Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip, şehadetleri çok yakından tanıdığım insanlar olmaları hasebiyle beni ve ailemi ayrıca etkilemiş ve üzmüştür. Vefatı da hayatı gibi sıra dışı oldu. Darbe gecesi tankların önüne ilk çıkan grupta yer alan, çevresindekilerin anlattıklarına göre darbecilerin yakasına yapışıp, o her zamanki kararlı tutumuyla hesap soran bu arkadaşımız maalesef açılan ateşte ilk şehit olanlar arasında yer almıştır. Ama kalleşçe. O ateşi bile kalleşçe yaptılar.”

BAKMADAN GEÇME!