’Okuturum’ dedi kızımızı verdik

Güncelleme Tarihi:

’Okuturum’ dedi kızımızı verdik
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2007 00:00

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün kayınpederi Ahmet ve kayınvalidesi Fatma Özyurt, Anadolu’daki Vakit Gazetesi’ne, Gebze’deki evlerinde konuştu. Özyurt çiftinin, çeşitli sorulara verdikleri bazı yanıtlar şöyle:

ÇANKAYA'NIN FIRST LADY'LERİ..TIKLAYIN

ABDULLAH GÜL'ÜN YAŞAMI İÇİN TIKLAYIN...

Ahmet Özyurt: Kızım çok zeki, uyumlu bir çocuktu. İstanbul’da doğdu ve fevkalade yetişti. Ben Kayseri İmam Hatip Lisesi’nin orta kısmını bitirdikten sonra 10 yıl muhasebecilik yaptım. 1964’de İstanbul’a geldik. Kızım, burada Abdullah Gül’le tanıştı.

HAYRÜNNİSA ONAYLAYINCA, OLDU

Fatma Özyurt:
Ablamın oğluna Abdullah Bey’in halasının kızını almıştık. Hayrünnisa lisedeydi. Kayseri’ye düğüne gitmiştik. Adeviye Hanım kızımı gördü, ’İçime ateş düştü, sanki gelinim olacak’ dedi. Biz ’Küçük, okuyacak’ diye vermemek için İstanbul’a döndük. Abdullah Bey, ’Ben okuturum’ diye söz verdi. Görüştüler. Hayrünnisa onaylayınca oldu.

EVLENMEDEN KAPANDI

Ahmet Özyurt:
Abdullah Bey sözünü tuttu. Evlendikten sonra okulu bitirmek istedi, fakat 12 Eylül dönemiydi. Eşarp yüzünden bu mümkün olmadı. Başörtüsü yasağı bir dönem dinince okulunu dışarıdan bitirdi. Abdullah Bey, kızımı eğitim noktasında çok destekledi. Cidde’de İngilizce ve Arapça kurslarına göndererek dil öğrenmesini sağladı. Kızım evlenmeden kapandı. Benim damadım bir pırlanta.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!