Okullarda PCR testi zorunlu mu süreç nasıl işliyor? Bakan Koca'dan açıklama

Güncelleme Tarihi:

Okullarda PCR testi zorunlu mu süreç nasıl işliyor Bakan Kocadan açıklama
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2021 16:34

Okullarda PCR testi zorunlu mu sorusu, geçtiğimiz günlerde gündeme gelen konular dolayısıyla araştırılmaya başlandı. Okulların yüz yüze eğitime açılmasıyla birlikte pek çok vatandaş, sürecin detaylarına odaklanmaya başladı. Okullarda PCR testi zorunlu mu sorusu ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yapmış olduğu son açıklamanın ardından gündeme geldi. Peki, okullar PCR testi zorunlu olacak mı? İşte, o konuda net açıklamalar

Haberin Devamı

Okullarda PCR testi zorunluluğu, pek çok vatandaşın gündemindeki konu olmaya devam ediyor. Yüz yüze eğitimde bazı tedbirlerin alınacağı ve bu tedbirlerden birisinin de PCR testi olacağı açıklamasının akabinde pek çok kişi, okullarda PCR testi zorunlu olacak mı sorusuna odaklandı. İşte, o konuda Bakan Koca'nın yapmış olduğu net açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, okullarda PCR testi zorunluluğu hakkında şu bilgileri verdi

Belirtisiz vaka yaygınlığını anlayabilmek için sınırlı sayıda okulda yapılacak. Velilerimiz önceden bilgilendirilip onayları istenecek. PCR taraması, sağlıklı eğitim ortamının devamına ve olası hazırlığa yönelik. Çocuklarla, en deneyimli arkadaşlar buluşacak.

DAHA ÖNCE DE AÇIKLAMIŞTI

Bakan Koca, geçtiğimiz günlerde yaptığı basın toplantısı sonrası açıklamalarda bulunmuş ve, şunları söylemişti;

Haberin Devamı

Şu an için ciddi bir oran olmadığını söyleyebilirim. Biz ayrıca pazartesiden itibaren illerimizde bazı okullarımızda örnek olabilecek okullarımızı da öğrencileri de taramak istiyoruz. Rastgele tarama yapıp belirtisi olmadan toplumdan veya öğrencilerimizde virüsün yaygınlığını görmüş olacağız.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından bilgi veren Bakan Koca, söz konusu testlerin yapılmadan önce velilerden onay alınacağını söyledi. Koca yaptığı paylaşımda, "Belirtisiz vaka yaygınlığını anlayabilmek için sınırlı sayıda okulda yapılacak. Velilerimiz önceden bilgilendirilip onayları istenecek. PCR taraması, sağlıklı eğitim ortamının devamına ve olası hazırlığa yönelik. Çocuklarla, en deneyimli arkadaşlar buluşacak" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!