Okullara kar tatili

Güncelleme Tarihi:

Okullara kar tatili
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2005 00:00

Trakya’da önceki gece başlayan yağışla kar kalınlığı yer yer 40 santime ulaştı. İstanbul’da alarm verildi. Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve İstanbul’da okullar bugün tatil edildi.

İSTANBUL’da kar alarmı verildi. Valilik ilk ve orta dereceli okulların tatil olduğunu açıkladı. Ayrıca Fatih, Koç ve Beykent Üniversiteleri de bugün tatil edildi. Trakya’da dün sabah başlayan yoğun kar yağışı, akşam saatlerinde İstanbul’u da etkisi altına aldı. İstanbul Valiliği yaptığı açıklamada, etkili olması beklenen kar yağışı ve buzlanmanın, ulaşım ve genel hayat üzerinde yaratacağı olumsuz etkiler nedeniyle bugün İstanbul ili genelinde ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiğini bildirdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi de kar alarmına geçti. Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü 2 vardiya halinde bin personeliyle hazır beklerken, ana arter acil ulaşım yollarında, tedbir amacıyla tuz serpme ve kar küreme araçları hazır bekletilmeye başlandı. İtfaiye merkezlerinde de motopomplar, jeneratörler ve acil müdahale malzemeleri hazır hale getirildi.

3 İLDE DAHA TATİL

Bu arada dün sabah başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle Edirne’deki Pazarkule sınır kapısı kapandı. Akşam saatlerinde Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’daki okulların da tatil edildiği açıklandı.

Bursa’da lodostan 62 kişi zehirlendi

BURSA’da, saatteki hızı zaman zaman 85 kilometreye ulaşan lodos nedeniyle, 62 kişi sobadan sızan karbonmoksit gazından zehirlendi. Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi, Yüksek İhtisas, Bursa Devlet, Çekirge Devlet ve Çocuk hastanelerine kaldırılan bu kişilerin, sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Marmara Denizi’nde etkili olan rüzgar, Avşa Adası’nda da yaşamı felç etti. Dev dalgalar yüzünden Erdek’ten Avşa ve Marmara Adası’na yapılması gereken vapur seferleri gerçekleştirilemedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!