Okullar yarın tatil mi? Yarın hangi illerde eğitime ara verilecek?

Güncelleme Tarihi:

Okullar yarın tatil mi Yarın hangi illerde eğitime ara verilecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2016 21:31

Meteoroloji’den alınan raporlar doğrultusunda Türkiye genelinde yoğun kar yağışları ve dondurucu soğuk etkisini göstermeye devam ederken, öğrenciler okulların tatil olup olmayacağını merak ediyor. İşte yarın okulların tatil olduğu şehirler…

Haberin Devamı

Türkiye genelinde etkili olan kar yağışları dolayısıyla bazı illerde yarın (5 Ocak 2016 Salı günü) eğitime bir günlük ara verilecek. Doğu Anadolu Bölgesi’nde tehlike sinyalleri çaldığına dikkat çeken Meteoroloji, yarın kar yağışının daha etkili olacağını ve Marmara ile İç Anadolu Bölgesi’nde karla karışık yağmur ve kar yağışı olacağını duyurdu.   

YARIN HANGİ İLLERDE OKULLAR TATİL OLACAK

5 Ocak 2016 Salı günü Kahramanmaraş, Elazığ, Karaman (Sarıveliler), Hakkari, Gümüşhane, Kilis, Tokat, Samsun, Çankırı, Nevşehir, Gaziantep, Batman, Mardin (Midyat), Trabzon (Of), Artvin (Yusufeli ve Şavşat), Van (Çatak), Bitlis (Hizan  ve Güroymak), Tunceli, Diyarbakır, Ordu (Akkuş) şehirlerinde eğitime bir günlük ara verildi.

5 Ocak’ta eğitime ara verilen illerden yoğun kar yağışı ve buzlanma ile ilgili şu açıklamalar geldi.

Haberin Devamı

ARTVİN’İN YUSUFELİ VE ŞAVŞAT İLÇELERİNDE OKULLAR 1 GÜN TATİL

Artvin Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan duyuruda ise ilde etkili  olan kar yağışı ve aşırı buzlanma dolayısıyla yarın Yusufeli ve Şavşat  ilçelerindeki tüm okullarda eğitime ara verileceği kaydedildi. 

BATMAN’DA OKULLAR 1 GÜNLÜĞÜNE TATİL EDİLDİ

Batman Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada; "Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, ilimizde 5 Ocak 2016 tarihinde beklenen yoğun kar yağışı ve yaşanabilecek don olayları sebebiyle herhangi bir olumsuzluk veya mağduriyetle karşılaşılmaması için ilk ve orta dereceli resmi ve özel eğitim kurumlarında; merkez ve ilçelerimizde 1 gün eğitim ve öğretime ara verilmiştir. Kamuda çalışan engelli ve hamile personellerimiz de idari izinli sayılacaktır" denildi.

BİTLİS’İN HİZAN VE GÜROYMAK’DA OKULLAR YARIN TATİL

Bitlis'in Hizan  ve Güroymak ilçeleri ile bağlı köylerde yoğun kar nedeniyle kapanan yollar ve karayollarındaki buzlanma sebebiyle olumsuzluk yaşanmaması için eğitime bir gün ara verildi.

ÇANKIRI’DA OKULLAR 1 GÜNLÜĞÜNE TATİL EDİLDİ

Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Ilgaz ilçesinde yarın için eğitime ara verildiği duyuruldu. İlçede etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle yarın ilçe merkezi ve bağlı köylerde eğitime ara verildiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Okullar yarın tatil mi Yarın hangi illerde eğitime ara verilecek

DİYARBAKIR’ OKULLAR 1 GÜN TATİL

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, kentte etkili  olan kar yağışının yarın yoğunlaşmasının beklendiği ve okullarda yarın eğitime ara verildiği duyuruldu. Açıklamada, ulaşımda herhangi bir sorun yaşanmaması ve buzlanma riski  sebebiyle merkez Bağlar, Kayapınar, Sur ve Yenişehir ilçe sınırları içindeki  eğitim kurumlarında yarın eğitim ve öğretime ara verileceği belirtildi. Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, kuvvetli kar  yağışının Diyarbakır, Batman, Siirt ve Şırnak'ta yarın gece saatlerine kadar  etkisini sürdürmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

ELAZIĞ’DA YARIN OKULLAR TATİL

Elazığ’daki yoğun kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve tüm ilçelerdeki ilk ve orta dereceli okullarda yarın eğitime ara verilecek. Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, kar yağışı dolayısıyla bilgilendirme yaparken, okulların da yarın için tatil edildiğini açıkladı.

GAZİANTEP’DE OKULLAR 1 GÜN TATİL

Gaziantep Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada il genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda, Salı günü okulların olumsuz hava şartları nedeniyle 1 gün tatil edildiği duyurularak, kamu görevlisi malul, engelliler, kronik hastalığı bulunanlar ve hamilelerin de idari izinli sayılacağı bildirildi.   

GÜMÜŞHANE’DE OKULLAR YARIN TATİL

Haberin Devamı

Hayatı olumsuz yönde etkileyen kar yağışı Gümüşhane’de de okullların eğitime ara vermesine neden oldu. Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, olumsuz hava şartlarına bağlı olarak aşı buzlanma ve beklenen kar yağışı nedeniyle il genelinde 5 Ocak 2016 Salı günü 1 gün süreyle eğitim öğretime ara verildiğini duyurdu. Vali Yavuz, ayrıca öğrencilerle birlikte kamuda görevli hamile ve engelli personelin de idari izinli sayılacağını bildirdi.

Okullar yarın tatil mi Yarın hangi illerde eğitime ara verilecek

HAKKARİ’DE OKULLAR 1 GÜNLÜĞÜNE TATİL EDİLDİ

Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada, merkez ve bağlı köylerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiği bildirildi. Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli ve hamile personellerin de idare izinli sayılacakları kaydedildi.

Haberin Devamı

KAHRAMANMARAŞ’DA OKULLAR 1 GÜN TATİL

Kahramanmaraş’ta bugün etkisini göstermeye başlayan kar yağışı nedeniyle Kahramanmaraş Valiliği tarafından alınan kararın ardından, Kahramanmaraş merkez ve Dulkadiroğlu, Onikişubat, Elbistan, Afşin, Göksun, Nurhak ve Ekinözü’nde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime kar nedeniyle 1 gün süreyle ara verildi.

KARAMAN SARIVELİLER’DE YARIN TATİL

Karaman'ın Sarıveliler ilçesinde yoğun kar yağışı  nedeniyle okulların 5 Ocak Salı günü tatil edildiğini  duyuran Sarıveliler Belediye Başkanı Hayri Samur, kar yağışının ilçede hayatı olumsuz etkilediğini ifade  ederek, şunları söyledi: “İlçemizde sabah saatlerinde başlayan kar yağışı halen devam ediyor.  İlçe merkezinde kar kalınlığı 20 santimetreyi geçerken, yükseklerde bu rakam 40  santimetreye ulaştı. Bu yüzden Kaymakamlık kararı ile ilçemiz ve köylerinde tüm  okullar yarın tatil edildi. İlçe genelinde sıkıntı olmaması  için çalışmalarımız aralıksız devam ediyor." 

KİLİS’TE OKULLAR 1 GÜNLÜĞÜNE TATİL EDİLDİ

Kilis Valiliği tarafından yoğun kar yağışı nedeniyle okullar 1 günlüğüne tatil edildi. Valiliğin internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada: “Alınan meteorolojik tahmin verilerine göre, ilimizde görülen kar yağışı ve buzlanma sebebiyle; öğrencilerimizin soğuk hava şartlarından olumsuz etkilenmelerini ve eğitim-öğretim faaliyetlerinde yaşanabilecek muhtemel aksamaları önlemek amacıyla, ilk ve orta dereceli okullar, 5 Ocak 2016 Salı günü bir gün süre ile tatil edilmiştir.

Diğer taraftan, olumsuz hava şartları sebebiyle, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin de, aynı gün 1 gün süre ile idari izinli sayılmaları uygun bulunmuştur” sözlerine yer verildi.

MARDİN MİDYAT’TA OKULLAR 1 GÜN TATİL

Mardin’in Midyat İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Abdulkadir Altay’ın yaptığı açıklamada, "Kötü hava şartları nedeniyle ilçe Hıfzıssıhha Kurulu’nun kararı ile Midyat’ın tüm köy ve merkez okulları 5 Ocak 2016 salı günü tatil edilmesine karar verilmiştir" ifadelerine yer verildi.

NEVŞEHİR’DE OKULLAR YARIN TATİL

Nevşehir’de sabah saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle yarın eğitime 1 gün süreyle ara verilecek. Nevşehir İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla il genelinde Nevşehir merkez başta olmak üzere merkez ilçeye bağlı belde ve köylerde yarın eğitime bir gün ara verildi. Avanos, Ürgüp, Gülşehir, Derinkuyu, Kozaklı, Hacıbektaş ve Acıgöl ilçelerinde yarın okullar tatil edildi.

ORDU AKKUŞ’TA OKULLAR 1 GÜN TATİL

Ordu’nun Akkuş İlçesi’nde devam eden kar yağışı ve tipi, yaşamı olumsuz etkilerken, ekipler yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İlçedeki okulların Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla yarın için tatil edildiği açıklandı.Ordu’nun Akkuş ilçesinde soğuk ve kar yağışlı hava, hayatı olumsuz etkilemeye devam ederken, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Akkuş Belediyesi ekiplerinin karla mücadele çalışmaları aralıksız devam ediyor.  

Okullar yarın tatil mi Yarın hangi illerde eğitime ara verilecek

SAMSUN’DA OKULLAR 1 GÜNLÜĞÜNE TATİL EDİLDİ

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yoğun kar yağışı nedeniyle yarın Samsun'un Alaçam, Yakakent  ilçelerindeki okullarda eğitime bir gün ara verildiği, Tekkeköy ilçesinde ise  taşımalı eğitim gören öğrencilerin 5 Ocak 2015 tarihinde idari izinli sayılacağı  belirtildi.  

TOKAT’TA OKULLAR YARIN TATİL

Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, Tokat'ın  ilçelerinde kar yağışı ve olumsuz havanının etkili olduğu belirtilerek, Sulusaray ilçesinin tamamında, Erbaa ilçesinde taşımalı  eğitim kapsamındaki okullar ile Yeşilyurt ilçesindeki Bahçebaşı, Yeniköy,  Gündoğan İlkokulları ve taşımalı eğitim merkezi Şehit Şemsettinbey İlkokulu’nda  yarın eğitime ara verildiği kaydedildi. 

TRABZON OF’DA OKULLAR 1 GÜN TATİL

Trabzon Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava ve yol  şartları nedeniyle Of ilçesinin tamamı, Maçka ilçesinde ise Çatak, Başar ve  Akarsu mahallelerindeki ilk ve orta dereceli okullar ile taşımalı eğitim  kapsamındaki okullarda eğitime yarın ara verileceği bildirildi.

TUNCELİ’DE OKULLAR 1 GÜNLÜĞÜNE TATİL EDİLDİ

Tunceli’de kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitim yapan okullarda eğitime yarın ara verildi. Tunceli Valiliği’nden yapılan açıklamada,  il merkezinde taşımalı eğitim gören ilk ve orta dereceli okul öğrencilerinin yoğun kar yağışı nedeniyle yarın eğitimin göremeyecekleri belirtildi.

VAN’IN ÇATAK İLÇESİNDE İKİ GÜN TATİL

Van'ın Çatak ilçesinde de yoğun kar nedeniyle kapanan yollar ve  karayollarındaki buzlanma nedeniyle olumsuzluk yaşanmaması için okulların iki gün tatil  edildiği bildirildi. 

BAKMADAN GEÇME!