Okulda uzayan onarımın faturası öğrencilere

Güncelleme Tarihi:

Okulda uzayan onarımın faturası öğrencilere
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2006 16:08

Erzurum’un Güzelova Köyü İlköğretim Okulu’nun onarım çalışmaları tamamlanmadığı için açıkta kalan 256 öğrenci, düğün salonu, caminin altında Kuran kursu verilen okuma odası ve açık havada eğitim- öğretim görüyor.

Eğitimin aksamasından endişe duyan köy muhtarı Şahin Coşkun, “Havalar soğuyor, böyle daha ne kadar devam ederiz bilemiyorum. Hiç değilse taşımalı eğitim yaptırsalar” dedi.

Erzurum- Artvin karayolu üzerinde, kent merkezine 18 kilometre uzaklıktaki Dumlu Beldesi'ne bağlı 2 bin 500 nüfuslu Güzelova Köyü'nde 9 derslikli ilköğretim okulunun onarım ihalesi, eğitim- öğretim sezonuna yetiştirilemedi.

Yaklaşık bir ay önce ihalesi yapılan okulda onarım çalışmaları ödenek yetersizliği nedeniyle ağır aksak devam ederken, köy muhtarı Şahin Coşkun, öğrencilerin eğitimlerinden geri kalmaması için çeşitli alternatifler buldu. Köye yeni yapılan düğün salonunu ve yazın Kuran Kursu olarak kullanılan caminin okuma odasını eğitim- öğretime açan muhtar Coşkun, 3 öğretmen yönetiminde eğitimin durmamasına özen gösteriyor.

Öğrenci velileri, okulun geç onarıma başlamasından ve çalışmaların kamplumbağa hızı ile yürümesinden rahatsız olduklarını söyledi. Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yaptıkları şikayetin ardından köye gelen yetkililerin, durumu ciddiye almadıklarından yakınan veliler, gelen müfettişin, “9 sınıf, 256 öğrenci, 3 öğretmen. Neyi şikayet ediyorsunuz, bakın ne güzel düğün salonu var. Öğrenciler derslerinden geri kalmıyor. Biz daha vahim bir tablo bekliyorduk. Bunlar çok normal olaylar” dediğini söyledi.

MUHTAR: İKİ AYA BİTMEZ

Köy muhtarı Şahin Coşkun, okuldaki tadilat çalışmalarının iki aydan önce bitirilemeyeceğini belirterek, “Yavrularımızın derslerden geri kalmaması için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Düğün salonunu ve camimizin okuma odasını okula tahsis ettik. Ama yeterli olmuyor. 200 öğrenciyi düğün salonda ders görmeye zorluyoruz. Havalar soğuduğu zaman ne olacak bilmiyoruz. Dumlu Belediyesi ile görüştük ve öğrencilerimizin beldedeki okula taşımalı olarak götürülmesini önerdik. Ne yapacağımızı şaşırdık” dedi.

MİLLİ EĞİTİM: 20 GÜNDE TAMAM

Öte yandan Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, onarım ihalesinde gecikme olmadığını programa göre hareket edildiğini söyledi. Yetkililer, onarımın en geç 20 gün içinde tamamlanacağını ve öğrencilerin okullarına kavuşacağını dile getirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!