Okul yolunda yabani hayvan korkusu

Güncelleme Tarihi:

Okul yolunda yabani hayvan korkusu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2007 10:58

Muş'un Güzeltepe Köyü yakınlarındaki Düzlük Mezrası'nda oturan 22 öğrenci, eğitim- öğretim uğruna her gün 7 kilometre yolu yaya olarak katediyor.

Mezradan Güzeltepe Köyü'ne kahvaltı yapamadan giden ve çoğu zaman ilk dersi kaçıran öğrencileri, en çok yabani hayvanlar korkutuyor. Öğrencilere bu yüzden her gün eli sopalı veliler, eşlik ediyor.

Güzeltepe Köyü'ne bağlı 27 haneli, 148 nüfuslu Düzlük Mezrası'nın 22 öğrencisi güne, saat 07.00’de köyün meydanında toplanarak başlıyor. Mezradan 3.5 kilometre ötedeki Güzeltepe Köyü'ndeki ilköğretim Okuluna doğru yola çıkan öğrencilere, yolculukları sırasında önlerine çıkabilecek tehlikelerden korumak için eli sopalı birkaç veli de eşlik ediyor. Tipi ve soğuk olmaması halinde yolu 45 dakikada alan öğrenciler, dönüş yolunda da benzer çileyi çekiyor.

Mezra sakinlerinden Diyadin Aktaş, “Öğrenciler, toplu halde gidip- döndükleri için geçiken arkadaşlarını da beklemek zorunda kalıyorlar. Ölümüne yolculuk yapan çocuklar en çok yırtıcı hayvanlardan korkuyor. Öğrenciler için bir minibüs bulamadık. O yüzden taşımalı eğitimden yararlanamıyorlar” dedi.

Okula girdiklerinde çok üşüdükleri için soba başında bir süre ısındıklarını, ıslanan çoraplarını kuruttuklarını belirten öğrencilerden Ceyla Aktaş, “Kar, tipi ve soğuklarda yürümek çok zor oluyor. Önümüze heran yırtıcı bir hayvan çıkmasından korkuyoruz” diye konuştu.

Okul yolunda bir kamyonetin çarpması sonucu ağır yaralanan ve 2.5 ay komada kalan kızı 9 yaşındaki Pınar Aktaş'ın ölümden döndüğünü belirten babası Niyazi Aktaş, “Okula giderken Pınar'a bir kamyonet çarptı. Belden aşağısı felç oldu. Artık çok sevdiği okuluna gidemiyor” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!