Öksüz, gitmeden MüsteÅŸar Yardımcısı’nı gönderdi

Güncelleme Tarihi:

Öksüz, gitmeden Müsteşar Yardımcısı’nı gönderdi
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 18, 2001 12:36

Ulaştırma Bakanlığı'ndan istifa eden Bakanı Enis Öksüz'ün son icraatı, hakkında soruşturma başlattığı Müsteşar Yardımcısı Tahir Dengiz'i görevden almak oldu. Dengiz, Bakanlık müşavirliğine atandı.

Haberin Devamı

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Atama Kararlarına göre; 1998 yılında Türkcell ve Telsim'le devir sözleşmesinin hazırlanması sırasında kamu aleyhinde olabilecek hükümler koyduğu gerekçesi ile suçlanan Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı A. Tahir Dengiz, Bakanlık Müşavirliğine atandı. Enis Öksüz'ün isteği ile Dengiz hakkında soruşturma başlatılmış, müfettişlerin raporu üzerine görevden alınması talebi ile Başbakanlığa yazı yazılmıştı.

Resmi Gazete'de yayımlanan diÄŸer Atama Kararları ile de BaÅŸbakanlık MüşavirliÄŸine Gülen Evren, Bursa Gümrükler BaÅŸmüdürlüğüne Mehmet Kut getirildi. Türkiye TaÅŸkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdür Yardımcısı Ä°hsan Ãœnlü görevden alınırken, bu göreve Ä°smail VerimbaÅŸ atandı. DiÄŸer atama kararlarıyla da,ÂErzurum Meteoroloji Bölge Müdürlüğüne Aytekin BüyükbaÅŸ, Maliye Bakanlığı BaÅŸ Hesap Uzmanlığına Kaan Korkmaz, Mustafa Bulut, Ömer Duman, Celal Çelik ile Erkan Yetkiner getirildi.

Haberin Devamı

Tarım Bakanlığı'nda bünyesinde yapılan atamalarla da; Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanlığına Mevlüt Karakaya atandı, Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğüne Habib Efil, Burdur İl Müdürlüğüne Atilla Kolukısa getirildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda da, Sosyal Sigortalar Kurumu Başkanlığı Sağlık İşleri Genel Müdürlüğüne Demir Özbaşar atandı, Erzurum Bölge Müdürlüğüne Mehmet Cemil Taş getirildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!