Okan şöhret doğdu

Güncelleme Tarihi:

Okan şöhret doğdu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 1999 00:00

Haberin Devamı

Avusturya'da çığ tehdidi altındaki bölgeden tahliye edilirken helikopterde doğan mucize. Türk bebek Okan gözlerini dünyaya açar açmaz şöhret oldu. Okan hediye yağmuruna tutuldu.

İnanılmaz mucize

Avusturya Alpleri'ndeki kayak merkezlerini ve köyleri mezarlığa çevirerek 38 cana mal olan çığ faciasında, inanılmaz bir mucize yaşandı. Çığ tehdidi altındaki Lech Vadisi'nin Holzgau köyünde yaşayanlar helikopterle tahliye edilirken, Pakize Turgut adlı hamile Türk kadınının doğum sancıları tuttu. Ve Türk kadın, bindirildiği helikopterde 3 kilo 230 gram ağırlığında ve 53 santimetre boyunda nur topu gibi bir erkek çocuğu dünyaya getirdi. Derhal Tirol'deki Reutte Hastanesi'ne kaldırılan Pakize Turgut, bebeğine Okan adının verilmesini istedi.

İkisi de sağlıklı

Tahliye sırasındaki mucizevi doğumun duyulması, ülkede büyük heyecan yarattı. Avusturya'nın dört bir yanından Okan'a hediye gönderiliyor. Okan'ın odası hediyelerle dolarken, hastane başhekimi Gerald Pinzger, doğumun, helikopter havalandıktan kısa süre sonra başladığını ve hastaneye gelmeden bittiğini, ana-oğulunun sağlık durumlarının iyi olduğunu söyledi. 21 yaşındaki Adapazarlı Pakize Turgut da, ‘‘Sabaha karşı sancılarım başladı. Yollar kapalı olduğu için hastaneye gidemedim. Gönderilen helikopterde sancılarım tuttu. Allah'a şükür, doğum kolay oldu’’ dedi.

Dünyanın en mutlu annesi

Tahliye helikopterinde sağlıklı bir erkek bebek dünyaya getiren Pakize Hanım, yaşanan onca acının ardından şimdi kendisini dünyanın en mutlu annesi olarak hissediyor.

Savaş alanı gibi

Bir hafta hiç durmadan yağan kar, Avusturya'yı fena vurdu. Tatil beldesi Galtuer'de çığ felaketinden sonra ortalık, yıkılan binalar, ters dönen otomobillerle tam bir savaş alanı görüntüsü veriyordu.

Tahliye edildiler

Avusturya'nın Alpler bölgesindeki çığ tehdidi nedeniyle, köyler ve kış sporları merkezlerinde çaresiz bekleşen insanlar, gönderilen helikopterlerle tahliye edildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!