'OHAL'i teröre karşı uyguluyoruz'

Güncelleme Tarihi:

OHALi teröre karşı uyguluyoruz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2017 23:15

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, OHAL yetkilerinin terör örgütlerine karşı uygulandığını belirtip “Terör örgütlerine karşı mücadelede her türlü enstrümanı kullanmak durumundayız” dedi. Jandarma Teşkilatı’nın 178. kuruluş yıldönümünde Jandarma Genel Komutanlığı heyetini kabulünde konuşan Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

VATANDAŞIN HAYATI ETKİLENMEDİ
“Ülkemizde 15 Temmuz darbe girişimden bu yana mevcut bulunan OHAL yetkileri sadece ve sadece terör örgütlerine karşı uygulanmıştır. Yani biz bunu yapmayacağız da terör örgütlerinin işini mi kolaylaştıracağız? Tabii ki terör örgütlerine karşı mücadelede her türlü enstrümanı kullanmak durumundayız. Tabii ki bunların hepsinin de bir hukuk içinde yasal düzenlemelerle yapmamızın gereğine inanmış olan bir kadroyuz. Hiçbir vatandaşımızın günlük hayatı OHAL’den dolayı bugüne kadar etkilenmemiştir. Göreve geldiğimizde Türkiye’de OHAL vardı. Ama bütün fabrikalar, şirketler, vatandaş rahatsızdı. Güneydoğu’yu dolaşırken o zaman bana vatandaşlarımız bana şunu söylüyorlardı; Ne olur şu OHAL’i kaldırın biz başka bir şey istemiyoruz. Bir ayda, OHAL’i kaldırdık. Kaldırdık ama değişen bir şey olmadı tam aksine biz OHAL’i kaldırırken terör örgütleri bölgede terör estirmeye devam ettiler.

YİĞİTÇE VERİLEN MÜCADELE
Sabır sabır sabır bugünlere kadar geldik. Jandarmamız başta olmak üzere tüm güvenlik güçlerimiz ve devletimizin diğer birimlerinin bu konudaki hassasiyetleri takdire şayandır. Bu duygularla biz bu mücadelemizi sürdürüyoruz ve sürdürmek zorundayız. Hele hele bu son dönemde Kato Dağı’ndan tutunuz Bestler Deresi, karşısında Cudi bütün buralarda, bölgede yiğitçe verilen bu mücadele unutulmayacaktır. Sizler şu anda bir tarih yazıyorsunuz. Bu kayıtlara çok farklı bir şekilde geçecektir. Şehitlerimiz bu tarihin inanıyorum ki mezar taşı olmaktan öte köşe taşları olacaktır. Medeniyetimizin güç kaynakları oluyorsunuz çünkü bu ülkenin medeniyeti çok güçlü, farklı. Bu mücadelenin sonunda gidilen o makam eğer bir şehadet varsa malum ondan daha büyük bir makam olmaz. Rabbim inşallah bize de o makamı nasip etsin.” 

'VATAN MÜDAFAAMIZ İKİ BOYUTLU'
BU devlet bir kabile, göçebe devlet değildir, devlettir. Vatan müdafaamız iki boyutludur. Birincisi sınırlarımız dışından ülkemize yönelen tehditler ve saldırılara karşı verdiğimiz mücadeledir. İkincisi de sınırlarımız içinde faaliyet gösteren terör örgütlerine ve her türlü asayiş sorununa karşı yürüttüğümüz mücadeledir. Jandarma teşkilatımızın trafikten narkotiğe kadar geniş bir alanda verdiği hizmetleri takdirle takip ediyoruz. Son zamanlardaki operasyonlar anlatılır gibi değil. Bu başarının artarak devamı bizler için çok önemli, çünkü bunun farklı özellikleri var. Bir taraftan burada neslin korunması yatıyor, bir diğer taraftan da terör örgütlerinin para kaynağı oluşu yatıyor. Bu operasyonların getirisi çok çok anlamlı. Bugün ülkemizde demokrasi, insan hakları, hukuk diyerek şahsımı, hükümetimizi, polisimizi ve jandarmamızı, güvenlik korucularımızı eleştirenlerin çoğu ideolojik saplantıyla hareket etmektedir. Elini vicdanına koyan herkes Türkiye’nin demokrasi ve özgürlükler konusunda nereye geldiğini gayet iyi bilmektedir.

OHALi teröre karşı uyguluyoruz

CUMHURBAŞKANI Erdoğan, Jandarma Genel Komutanlığı heyetini Cumhurbaşkanlığı’nda kabul etti. Erdoğan, Beştepe’de jandarmanın tarihten bugüne değişen ve yeni tasarlanan üniformalarını inceledi. Törende Jandarma Genel Komutanlığı Bandosu, Diriliş Ertuğrul’un müziği ile başladığı konseri Demokrasi Marşı ile bitirdi.

BAKMADAN GEÇME!