Öğretmene okulda sigara yasağı

Güncelleme Tarihi:

Öğretmene okulda sigara yasağı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 1999 00:00

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı, eğitimcilerden öğrencilerine kötü örnek olmamalarını istedi. Bakan Metin Bostancıoğlu, öğrencilerin öğretmenlerinden etkilendiklerini dikkate alarak eğitim kurumlarında sigara içilmesini yasakladı.

Sigara ve diğer uyuşturucu madde alışkanlıklarının, büyük oranda özenti ile başladığını dikkate alan Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenleri sigara konusunda uyardı. Bakan Metin Bostancıoğlu, öğretmenlerin örnek olmak açısından, öğrencilerin görebileceği yer ve ortamlarda sigara içmemelerini, sigara içen öğretmen ile yöneticilerin de bırakmayı denemelerini istedi.

12-24 YAŞ ÇOK ÖNEMLİ

Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu, yayımladığı genelge ile öğrencilerin zararlı alışkanlıklardan korunmasına yönelik uyarılarda bulundu.

Yapılan araştırmalara göre, madde bağımlığında en önemli risk grubunu 12-24 yaş arasındaki gençlerin oluşturduğunu, bu grubun büyük bölümünün örgün eğitim çağında olduğunu belirten Bostancıoğlu, gençlerin zararlı alışkanlıklardan korunmasında en önemli görevin eğitim kurumlarına düştüğünü kaydetti.

UYUŞTURUCU MÜCADELESİ

Bu kapsamda ‘Madde Bağımlılığı ile Mücadele Projesi’ başlatıldığını anımsatan Bostancıoğlu, 4207 sayılı yasa kapsamında eğitim kurumlarında sigara içilmesinin yasaklandığını vurguladı.

Genelgede şu önlemlerin alınması istendi:

Kurum içinde sigara yasağına uyulmalı. Öğretmenler, öğrencilerin göreceği şekilde sigara içmemeli,

Organik solvenlerle yapılan kırtasiye tipi yapıştırıcılar yerine su vasatta üretilen yapıştırıcılar kullanılmalı,

Enjektör şeklinde üretilen kalemlerle kokulu kalem, silgi gibi araç gereçlerin kullanılmasına izin verilmemeli,

Okul kantinlerinde sağlığa zararlı maddeler ve öğrencilerin beslenmesini olumsuz etkileyecek yiyecekler bulundurulmamalı,

Eğitim kurumlarının 200 metre yakınında sigara ve alkol satışına engel olunmalı,

Okul çevrelerindeki seyyar satıcılar kontrol altına alınmalı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!