Öğretmene kapkaç

Güncelleme Tarihi:

Öğretmene kapkaç
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2006 15:37

Manisa'da, okula gitmek üzere yola çıkan öğretmen, iki kapkaççının saldırısına uğradı, yerde sürüklendi. Kadın öğretmenin çantasını alan iki kapkaççı polisin takibi sonucu yakalandı. Kapkaca uğrayan öğretmenin eşinin, cezaevinde görevli jandarma başçavuş olduğu öğrenildi.

Olay bugün saat 09.30 sıralarında İzmir-İstanbul A-15 Karayolu üzerindeki jandarma askeri lojmanları yakınında meydana geldi. Aşağı Çobanisa Beldesi'nde görevli öğretmen Gülcan Özdemir (38) okula gitmek için evden çıktı.

Karşıya geçmek için yol kenarında bekleyen Özdemir, bu sırada iki kapkaççının saldırısına uğradı. Kadının yanına yaklaşıp omzuna asılı çantasını almaya çalışan iki genç, direnen öğretmeni yere düşürüp sürükledi. Gençler, çantayı alarak kaçmaya başladı. Olaya tanık olan bazı vatandaşlar, peşinden koştukları kapkaççılardan Osman Demirel'i (18) yakalayıp polise teslim etti. Çantayla birlikte koşan diğer kapkaççı Vedat Kaya (20) ise izini kaybettirmek için üzerini değiştirirken, Asayiş Şube Müdürü Hasan Onar'ın polis ekipleri ile sürdürdüğü çember operasyonu sayesinde kısa sürede yakalandı.

Zanlıların Diyarbakır'dan yeni geldiği öğrenildi. Vedat Kaya'nın ifadesi ile çantayı atıldığı yerde bulan polis ekipleri, yapılan incelemede içindeki cüzdanın açılarak 50 YTL paranın alındığını belirledi. Kaya'nın üzerinde yapılan aramada ceketinin cebinden 50 YTL çıktı.

Kaya polise çantanın yerini gösterirken ağlayarak suç işlemeye zorlandıklarını öne sürdü, “İlk işimdi. İlk kez böyle bir iş yaptım. Bana zorla yaptırdılar. Ben yapmak istemiyordum ama ölümle tehdit ettiler. Diyarbakır'dan beni iş bulma vaadiyle getirdiler. Geceyi sokakta geçirdik. Sonra da bu işe zorladılar” dedi. Kaya'nın sol elinde avucunun içine yazılı telefon numaraları görüldü. Polis ekipleri, kapkaççıları yönlendiren şebeke elemanlarına ulaşma ihtimali ile telefon numaralarını incelemeye aldı.

Zanlıların yakalanmasının ardından öğretmen Gülcan Özdemir ifade vermek üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne geldi. Olayı duyarak gelen Manisa E Tipi Kapalı Cezaevi’nde görevli eşi Jandarma Başçavuş Eyüp Özdemir ile ifade veren Gülcan Özdemir, çantasını bulan polis ekiplerine teşekkür ederek zanlıların cezalandırılmasını istedi. Gülcan Özdemir, “Yolun karşısına geçmek için beklerken yanıma iki genç yaklaştı. Ne olduğunu anlayamadan çantamı almak istediler.

İlk önce direndim, yere düşürdüler sonra çantamı alarak kaçtılar. Polislerin çantamı bulmasına ve zanlıları yakalamasına çok sevindim. Herkes helal para kazansın. İnsanlar çocuklarına sahip çıksın. Yaptıkları işleri denetlesin, kimsenin canı yanmasın” dedi.

Gözaltına alınan zanlıların işlemlerin tamamlanmasının ardından gasp suçundan adliyeye sevkedileceği belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!