Öğretmen, öğrencinin burnunu kırdı

Güncelleme Tarihi:

Öğretmen, öğrencinin burnunu kırdı
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2010 11:58

Van’ın Saray İlçesi’nde asker öğretmen M.T.'nin, sırada konuştuğu gerekçesiyle 13 yaşındaki 7’nci sınıf öğrencisi Ö.Y.'nin burnunu kırdığı iddia edildi. Öğretmen okuldaki görevinden alınırken, Saray Kaymakamı Meral Demirbaş öğretmen hakkında idari ve savcılık soruşturması başlatıldığını söyledi.

Haberin Devamı

Olay, Saray İlçesi’ne bağlı Örenburç Köyü Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda 3 gün önce meydana geldi. Okul önünde sıraya giren öğrenciler arasında bulunan Ö.Y., arkadaşı tarafından atılan kar topuna karşılık konuşunca öğretmen M.T’in tepkisiyle karşılaştı. Sinirlenen öğretmen M.T, öğrencinin burnuna yumrukla vurdu. Öğrenci Ö.Y. yere düşerken, öğretmen M.T. ise arkadaşlarından burnu kanayan Ö.Y.'yi lavaboya götürmelerini istedi. Olay, Ö.Y.'nin Karahisar Köyü’nde bulunan ailesine iletilince öğretmen M.T. de köyde bulunan Jandarma Karakolu’na gitti. Baba Ahmet Y. öğretmeni tarafından dövülen oğlunu önce Özalp Devlet Hastanesi’ne ardından da Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirdi. Doktorların yaptığı kontrolün ardından Ö.Y.'nin burnunun kırıldığı tespit edildi.

Haberin Devamı

ÇOCUKLARA ŞİDDETİN ÖNÜNE GEÇİLMELİ
BDP Özalp İlçe Başkanı Yakup Almaç, yanına baba Ahmet Y. ile öğretmen yumruğu ile burnu kırılan Ö.Y.'yi alarak basın açıklaması yaptı. Çocuklara yönelik şiddetin her geçen gün arttığını belirten Başkan Almaç, bunun ruhsal ve psikolojik sorunlara yol açtığını söyledi. Çocuklara yönelik linç kültürünün ortadan kaldırılması gerektiğini de sözlerine ekleyen BDP Özalp İlçe Başkanı Almaç, “Hükümete, çocukları terörle mücadele yasası kapsamında yargılayacağına, bu yasayı ikide bir meclise getirip geri götüreceğine, çocuklara şiddet terörü uygulayan kişileri bu tür yasalarla yargılaması çağrısında bulunuyoruz. 1 ay sonra 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayacağız. Ne yazık ki ülkede bayramlarını şenlikle kutlayacak çocuk sayısı azalmıştır” dedi.

Burnu kırılan Ö.Y. ise hiçbir suçunun olmamasına rağmen yediği dayağa anlam veremediğini söyledi. Öğretmenin attığı dayağın ardından yerde sürüklediğini, gülerek öğrencilere seslenip, “Alın bunu götürün yüzünü yıkayın” dediğini iddia eden 13 yaşındaki Ö.Y..'ye doktorlar iş göremez raporu verdi. Baba Ahmet Y. de çocuğunu kanlar içerisinde gördüğünde bunu öğretmenin yapacağına inanamadığını söyledi. Savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını da kaydeden baba, öğretmenin cezalandırılmasını istedi.

Haberin Devamı

Baba Ahmet Y., “Öğretmen öğrencilerin babası yerindedir. Çocuklarımız bizden çok öğretmenlerinin yanında kalıyor. Öğretmen de çocuklarımızın ağızlarını, burunlarını kırıp, gözlerini şişirip bize gönderiyor. Okula gidip, çocuğumun arkadaşlarına tek tek sordum ve bana çocuğumun bir suçunun olmadığını söylediler. Biz öğretmeni adalete bırakıyoruz. Gerekli cezanın verilmesini istiyoruz” diye konuştu.

İDARİ VE SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI
Konuyla ilgili Saray İlçe Kaymakamı Meral Demirbaş olayı doğrulayarak asker öğretmen olarak görev yapan M.T. hakkında idari ve savcılık soruşturması başlatıldığını söyledi. Demirbaş, öğrencilere yönelik şiddetin tasvip edilemeyeceğini de sözlerine ekleyerek öğretmen M.T.’nin Örenburç Köyü Cumhuriyet İlköğretim Okulu’ndan aldıklarını belirtti.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!