Öğretmen atamalarında torpil iddiası

Güncelleme Tarihi:

Öğretmen atamalarında torpil iddiası
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2012 09:19

On binlerce öğretmeni ve ailesini ilgilendiren eş durumu ve özür grubu tayinleriyle ilgili şok bir iddia ortaya atıldı. Aralarında AK Partili bakanlar ve milletvekillerinin yakınlarının da olduğu 48 kişinin Ankara merkez ve taşra teşkilatında görevlendirildiği ileri sürüldü.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, bakanlık koltuğuna oturduktan sonra öğretmenlerin asli kadrolarından başka kadrolara kaydırılmasına yol açan geçici görevlendirmeler konusunda net bir tavır takınmıştı. Bu kapsamda 21 bin 652 öğretmen bulunduğuna işaret eden Dinçer, bunlardan 3 bin 440’ının kadrosunun bulunduğu okul dışındaki okullarda, 4 bin 615’inin norm fazlası olduğundan diğer okullarda, 521’inin norm fazlası olduğundan il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinde, 12 bin 593’ünün çeşitli nedenlerle diğer okullarda, 438’inin bakanlık merkez teşkilatında, 45’inin de başka ildeki okullarda görev yaptığını bildirmişti.

Torpil iddiası

Cumhuriyet Gazetesi'nden Fırat Kozok'un haberine göre, atamalarda torpil yapıldığı iddia edildi. Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü’nce, Ankara Valiliği’ne gönderilen bir yazıda 48 kişinin Ankara’nın çeşitli okullarında görevlendirildiği belirtildi. 48 kişilik listede yer alan isimlerin arasında Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın yakını Kemal Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanı, AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan’ın yakını Aslıhan Akdoğan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik’in yakını Hatice Çelik, AK Parti Muş Milletvekili Faruk Işık’ın eşi Meral Işık'ın da yer aldığı öne sürüldü. 

Haberin Devamı

‘Tepkiler büyümeli’

Listeyi değerlendiren Eğitim-Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız, şunları söyledi:
“İl emrinin kaldırılması, özür grubu atamaları ve eş durumu tayinlerinde uygulanan katı kurallar nedeniyle öğretmenlerin altüst olan yaşamlarını düzeltmek için adım atılmazken, çıkartılan bu görevlendirmelerle siyasal iktidara yakın kişilerin de aralarında bulunduğu bir grubun korunması sayın bakanın adalet algısını ortaya koymaktadır. Çözüm, daha güçlü tepki vermektir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!