Öğrenim kredileri başvuruları için yarın son

Güncelleme Tarihi:

Öğrenim kredileri başvuruları için yarın son
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2010 10:48

Halen bir yüksek öğretim kurumuna devam eden ara sınıf öğrencilerinin yurt, burs, öğrenim ve katkı kredisi için 26 Temmuzda başlayan başvuruları, yarın sona erecek.

Bir yüksek öğretim kurumunda okuyan önlisans, lisans ve yüksek lisans öğrencileri başvurularını YURTKUR'un www.kyk.gov.tr adresli internet sitesinden yapabilecekler.

Yüksek lisans, doktora, ön kayıt ve özel yetenek sınavı ile yüksek öğretim programına girecek öğrencilerin başvuruları ise 20 Eylül-1 Ekim 2010 tarihleri arasında yine aynı internet sitesinden gerçekleştirebilecekler.

Kurum yurtlarında barındığı sırada yüksek öğretim kurumunun süresi içinde bitirememiş “artık yıl öğrencilerinin” yurt başvuruları, 13-24 Eylül 2010 tarihleri arasında 2009-2010 öğretim yılında barındıkları yurt müdürlüklerinde alınacak.

Asıl listeden yurda girmeye hak kazanan öğrencilerin kayıtları 31 Ağustos-17 Eylül 2010 tarihleri arasında yapılacak ve yurtlar 13 Eylül 2010'de hizmete açılacak.

Yedek listeden yurda girmeye hak kazanan öğrencilerin kesin kayıtlar 20 Eylül 2010 tarihinden itibaren başlayacak, bundan sonraki her Pazartesi günü ilan edilecek olan yedek listedeki öğrencilere 5'er gün kayıt süresi tanınacak. Yedek listeler bölge müdürlüğünün bulunduğu illerde bölge müdürlüğünce, bölge müdürlüklerinin olmadığı il/ilçelerde ise yurt müdürlüklerince ilan edilecek.

2010-2011 eğitim-öğretim yılında ilk defa bir yükseköğretim kurumuna yerleşen, yurt, burs, öğrenim ve katkı kredisi başvurusunda bulunacak öğrencilerin müracaatları, ÖSYM'nin üniversitelere yerleştirme sonuçları açıklandıktan sonra YURTKUR'un internet sitesinden yapılacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!