Öğrenciyi ezen AKP’li vekilin kızı serbest bırakıldı

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciyi ezen AKP’li vekilin kızı serbest bırakıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2006 14:47

Kahramanmaraş'ta otomobiliyle çarparak bir ilköğretim öğrencisinin ölümüne neden olan AKP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Sezal’ın üniversitede araştırma görevlisi kızı Zeynep Sezal, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Karacasu Kampusu yakınlarında dün sabah meydana gelen kazada, KSÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Araştırma Görevlisi olan 25 yaşındaki Zeynep Sezal, yönetimindeki 46 AK 057 plakalı otomobille marketten çerez alıp okula dönen Güzelyurt İlköğretim Okulu 7-A sınıfı öğrencisi Edanur Ekiz’e çarparak ölümüne neden olmuştu. Kazadan sonra 13 yaşındaki Edanur Ekiz, Güzelyurt Köyü’nde toprağa verilirken, jandarma tarafından gözaltına alınan Zeynep Sezal, dün akşam saatlerinde Cumhuriyet Savcılığı’na sevk edildi.

İfadesinde hızlı gitmediğini, öğrencinin aniden önüne çıktığını savunan Zeynep Sezal, Cumhuriyet Savcısı tarafından, adresinin ve işinin belli olması, delillerin toplanması, delil karartacak bir durumun söz konusu olmaması ve ölen çocuğun ailesinin şikayetçi olmamasının yanısıra trafik raporu da dikkate alınarak serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Cumhuriyet Savcısı, Zeynep Sezal hakkında soruşturmayı tamamladıktan sonra kamu davası açacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!