Öğrencilik yılları tarihe karıştı

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilik yılları tarihe karıştı
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2023 07:00

İstanbul üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi mezunu Kardiyolog Gürkan İmre doktor olup uzmanlığını alıncaya kadar tam 6 okulda okudu. Bu altı okuldan ikisi ilkokul, biri ortaokul, biri lise ve ikisi üniversite öğretiminde devam ettiği okullardı. Bu okulların dördü daha önce yıkılmıştı, ikisi de yıkılmak üzere geçtiğimiz günlerde boşaltıldı. 42 yaşındaki Kardiyoloji Uzmanı Dr. İmre, yıkılan okul binalarıyla birlikte öğrencilik yıllarının da tarihe karıştığını söylüyor.

Haberin Devamı

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan Kardiyoloji Uzmanı Dr. Gürkan İmre eğitim hayatına Van’da Kıyıcak Köyü İlkokulu’nda başladı. Sonra sırasıyla Gelibolu İlkokulu, Van İmam Hatip Ortaokulu, Edremit Lisesi, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ve Cerrahpaşa Kardiyoloji Enstitüsü’nde eğitim öğretim gördü. Şu anda ilk, orta ve lise eğitimi gördüğü okulların hiç biri ayakta değil. Dr. Gürkan İmre’nin eski okullarından ikisi 2011 yılındaki Van depremine dayanamadı. Tıp fakültesi öncesi okuduğu son okul olan Edremit Lisesi ise doğrudan deprem sebebiyle değil ama deprem güçlendirme çalışması nedeniyle yıkıldı. İmre’nin üniversite öğretimi gördüğü iki okul binası ise geçtiğimiz günlerde boşaltıldı ve yıkılmak için gün sayıyor. En son Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin yıkım kararıyla beraber Gürkan İmre, kişisel tarihinin en önemli sembollerinin birer birer yok olmasının hüznü içinde. Yakın bir tarihte ilkokul 3 ve 4’üncü sınıfı okuduğu Gelibolu İlkokulu’nu ziyaret ettiğini ama onun da yıkılmış olduğunu üzülerek gördüğünü anlatan İmre, eğitim yuvalarının yıkılarak yok oluşlarıyla ilgili duygularını şöyle ifade ediyor:

Öğrencilik yılları tarihe karıştı

ANILARIM TARİHE KARIŞTI
“Tüm çocukluk ve gençlik anılarım binalarla birlikte tarihe karıştı. 2011 yılındaki Van depremlerinde iki okulum da yıkıldı. 2008 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni bitirdim. Ama orayla bağlantımı hiç koparmadım. Her fırsat bulduğumda fakültemi ziyaret ediyordum. Ancak yavaş yavaş orası da yıkılmaya başladı. Önce dekanlık, ardından kütüphane yıkıldı. Her gittiğimde üniversite yıllarımın geçtiği o yerin yavaş yavaş yok olduğunu görüyordum. Şimdi en son Cerrahpaşa Tıp Fakültesi için boşaltma ve yıkım kararı alındı. Eş zamanlı olarak İhtisasımı yaptığım İstanbul üniversitesi Cerrahpaşa Kardiyoloji Enstitüsü de iki hafta önce boşaltıldı ve orası da yıkılacak. Böylece eğitim gördüğüm bütün okullar yıkılmış olacak. Babamın işi nedeniyle ben ilkokuldayken iki sene Çanakkale’nin Gelibolu İlçesi’nde yaşamıştık. Ben de o iki yıl Gelibolu İlkokulu’nun öğrencisi olmuştum. Van’daki okullarım yıkıldıktan sonra bir umut belki hala ayaktadır diye Gelibolu’daki okulumu ziyarete gitmiştim. Ancak üzülerek gördüm ki o okulum da yıkılmış. Dolayısıyla orada da bir hüsran yaşadım.

Haberin Devamı

O GÜNLER HİÇ YAŞANMAMIŞ GİBİ
Okuduğum tüm okulların birer birer yıkılmış ya da yıkılacak olması beni üzüyor. O binaları ziyaret edip anılarımı canlı tutmak isterdim. Ancak şimdi ortada bir bina da kalmayınca sanki o günler hiç yaşanmamış gibi geliyor. Kişisel tarihim de binalarla birlikte siliniyor gibi hissediyorum. Evim yıkılmışçasına üzülüyorum. Çünkü hayatım evimden daha çok okullarda geçti.

Öğrencilik yılları tarihe karıştı
YIKILMAYACAK OKUL ARAYIŞIM SÜRÜYOR
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde öğrenciyken o zaman da güçlendirme çalışmaları vardı. Ama anladığım kadarıyla bu çok yeterli olmadı ki şu an yıkım kararı alındı. Şimdi daha sağlam ve yeni binaların yapılacak olması tabii ki çok olumlu bir gelişme. Bu arada her sene hobi olarak üniversite sınavlarına giriyorum. Bu yıl da hazırlanmaya başladım ve sınava gireceğim. Amacım hukuk fakültesi kazanmak. Belki bilinçaltındaki hedefim yıkılmayacak bir okulda öğrenci olmaktır bilmiyorum. Artık kazanacağım fakültenin Allah yardımcısı olsun. Umarım o da yıkılmaz. Sınavdan sonra Erzurum, Elâzığ ya da Diyarbakır’daki üniversiteleri tercih etmeyi düşünüyorum.”

Haberin Devamı

DR. GÜRKAN İMRE’NİN OKULLARI
Kıyıcak Köyü İlkokulu
Gelibolu İlkokulu
Van İmam Hatip Ortaokul
Edremit Lisesi
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi
Kardiyoloji Enstitüsü

BAKMADAN GEÇME!