Öğrencilere zam yok

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilere zam yok
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2007 20:26

ALMANYA'da öğrenim kredisi olarak bilinen 'Bafög'e bu yıl da zam yapılmadı. Konuyu dünkü oturumunda görüşen Federal Parlamento, bütçe elvermediği gerekçesiyle zam talebini reddetti. Almanya'da Bafög'e en son beş yıl önce zam yapılmıştı.

Haberin Devamı

Federal Eğitim Bakanı Annette Schavan, "Zam yapmak isterdik ama ne yazık ki bütçe elvermiyor" dedi. Bafög Yönetmeliği'nde bir süre önce yapılan değişikliklerle burs alan öğrencilere para kazanma olanağı getirildi. Buna göre öğrenciler burslarının yanısıra 400 Euro'ya kadar para kazanabiliyorlar ve burslarından herhangi bir kesinti yapılmıyor. Ayrıca çocuklu öğrenciler için 113 Euro tutarında çocuk bakım parası uygulaması yürürlüğe sokuldu. Bu paranın okul bittikten sonra geri ödenmesi gerekmiyor.

YABANCI ÖĞRENCİLER

/images/100/0x0/55ea6c89f018fbb8f87efc6f

Bafög Yönetmeliği'nde yabancı öğrenciler açısından sevindirici bir gelişme kaydedildi. Yabancı öğrencilerin burs alabilmeleri için, ailelerinin uzun yıllar Almanya'da ikamet etmiş ve çalışmış olması gerekiyordu. Yeni yönetmelik uyarınca öğrencinin Almanya'da uzun süre yaşamaya niyetli olması şartı Bafög alabilmek için yeterli sayılıyor.

Haberin Devamı

Federal Eğitim Bakanı Annette Schavan, "Bu uyum adına atılmış çok önemli bir adımdır. Kendini eğitmek, geliştirmek isteyen gençlere tanınmış güzel bir imkandır" dedi. Bu arada Federal Parlamento Eğitim Komisyonu Başkanı Ulla Burchardt gelecek yıl Bafög'e zam yapılması talebinde bulundu. Şu sıra üniversite öğrencilerine ödenen Bafög Bursu ortalama 375 Euro tutarında. En yüksek burs yekünü ise 585 Euro.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!