Öğrencilerden milenyum defilesi

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilerden milenyum defilesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 1999 00:00

Haberin Devamı

Uluslararası Moda Okulu LaSalle Eğitim Merkezi moda bölümü mezunları

Yıldız Sarayı'nın Silahhane'de muhteşem bir ‘‘milenyum defilesi’’ düzenlediler. Öğrencilerin hazırladığı cesur ve kadınsı tasarımlar önümüzdeki yıllardaki ‘‘kadın modasının’’ ne yöne doğru gittiğinin bir

yansıması gibiydi...

Silahhane'de düzenlenen defilede 2000 yılının tasarımları sergilendi. LaSalle Eğitim Merkezi'nin moda bölümü mezunlarının hazırladığı tasarımlar izleyenleri büyüledi.

‘‘Signature 99’’ isimli defilede, siyah, beyaz, krem, gümüş, metalik gri gibi 2000 yılına damgasını vuracak renkler kullanılmıştı. Modellerde ise derin göğüs ve bacak dekoltesi, bedene oturan tasarımlar ve transparanlar dikkat çekiciydi. Parlak kumaşların kullanıldığı modellerde aksesuvar olarak dekolteyle bütünleşen kolyeler ve kol bilezikleri yer alıyordu. Ayrıca kimi model elbiseler etolle tamamlanıyordu. Moda bölümünü yeni tamamlayan genç tasarımcılar milenyum modasını düşlerken cesur ve kadınsı çizgilere ağırlık vermişlerdi. Özellikle Ceylan Saner'in sunduğu, koltuk altından bileklerine kadar inen ve sadece bel kısmında bir tokayla tutturulan yırtmaçlı kıyafet seyirciler tarafından beğeni topladı.

Defilede podyuma çıkan mankenler arasında olan Pınar Tezcan da dekolte modelleri sergilerken, Adnan Hoca'nın etkisi altında kaldığı zamanlara tamamen sünger çektiğini gösterdi. ‘‘Signature 99’da ayrıca Çağla Şikel, Ebru Ürün, Müge Cinman, Asuman Krause, Deniz Pulaş ve Özgül Kavruk gibi ünlü mankenler de yer aldı.

Silahhane'de düzenlenen bu muhteşem defilenin davetiyelerinden elde edilen gelir ve tekstil firmalarından toplanan bin adet çocuk kıyafeti, Bahçelievler Çocuk Yuvası'na bağışlandı...

LaSalle Eğitim Merkezi'nin mezuniyet öğrencileri, tasarımlarında büyük ölçüde seksilik ve rahatlığı birleştirmişler. Gece ve gündüz giyilebilecek olan kadın takım elbiseleri, ceket pantolonlar, şalvar modeli ve biraz Osmanlıvari giysiler... Gece ağır, gündüz hafif makyajlar ve boyundan aşağı kayarak inen incecik satenler, hem öğrencilerin hem de bu senenin modasının gözdesi durumunda.

Deri ayrıcalığı

Öğrencilerin tasarımları arasında en çok ilgi çekenlerden biri de tamamen deri kumaştan yapılan ve vücuda oturan pelerinli giysi oldu. Batman'in kadın versiyonunu çağrıştıran kıyafet, bu senenin modası olan cesurluk ve ihtişam öğelerini birleştirdi.

Beyazın saflığı

Deniz Pulaş'ın sunduğu ve tamamen bir milenyum tasarımı izlenimi veren bembeyaz dekolte kıyafet, omuzları, göbeği ve bacakların üst kısmını açıkta bırakıyor. Parlak saten kumaştan yapılan tasarım, dize kadar gelen kalın beyaz botlarla tamamlanıyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!