Öğrencilerden Kuzu'ya yumurtalı protesto

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilerden Kuzuya yumurtalı protesto
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2010 14:24

ANKARA Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde, ‘Türkiye’de Anayasa Sorunu’ adlı bir panele katılan CHP Genel Sekreteri ve sözcüsü Prof.Dr. Süheyl Batum ile TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı AK Partili Burhan Kuzu öğrencilerin protestosuyla karşılaştı.

Haberin Devamı

ÖĞRENCİLER BURHAN KUZU'YA YUMURTA YAĞDIRDI / WEB TV

OLAY ANINDAN FOTOĞRAFLAR

CHP'li Batum, bir grup öğrencinin pretostosu sonucu konuşmasını kısa tutmak zorunda kaldı, daha sonra aynı salona gelen AK Partili Kuzu ise yumurta yağmuruna tutuldu.

Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde ilk konuşmacı olarak CHP’li Süheyl Batum öğrencilerin karşısına geçti. Moderatörlüğünü okul öğretim üyelerinden İlker Ertuğrul’un yaptığı ‘Türkiye’de Anayasa Sorunu’ adlı panelde konuşmaya başlayan Süheyl Batum’un İstanbul’daki öğrencilere yapılan polis şiddetini onaylamadıklarını söylemesinin ardından protestoların hedefi haline geldi. Bir grup öğrenci, “CHP de AK Parti gibi faşist bir partidir. Burada AK Parti’nin yaptıklarını anlatarak bizleri kandıramazsınız, CHP’nin de faşistçe davranışları var. Sizi bu salonda, Ankara Üniversitesi’nde konuşturmayız” dedi. Ardından bulunduğu masadan kalkarak kürsüde ayakta konuşmaya başlayan Batum, öğrencilere “Bunu bana da yapsanız, Burhan Kuzu’ya da yapsanız adı faşizmdir. Eğer burada Başbakan ya da Egemen Bağış olsaydı çoktan dayak yerdiniz. 500 kişi arasından 25-30 kişi faşist bir davranışla arkadaşlarının burada dinleme hakkını elinden alamaz” diye tepki gösterdi.

Öğrencilerin, “Polisle, çevik kuvvetle geldin” diye tepkisini sürdürmesi üzerine Batum, salondaki öğrencilere “Sizin söylediklerinize tepkim yok. Beni de dinleyin, arada da protestonuzu sürdürün. Ama ben ne çevik kuvvet, ne de polisle gelmedim” sözleriyle yanıt verdi. Batum protestocu öğrencilere “Sizler burada konuşmak isteyen ve paneli dinlemek isteyen herkesin hakkına engel oluyorsunuz” diye konuşmaya çalışırken, sözleri sık sık öğrenciler tarafından kesildi.

10 ARKADAŞ AZINLIK FAŞİZMİ YAPIYOR

 “Bana mutluluğun resmini çizebilir misin? Çizemezsiniz. Ama faşizmin resmini çizersin. İşte buradaki 10 arkadaş azınlık faşizmi yapıyor” diyerek öğrencileri eleştiren Batum, “Söyledikleriniz haklı. Öğrencilere yapılan muameleye karşıyız. Hayatımızda hiç bir öğrenciyi dövdürmedik. 30 yıllık geçmişimiz var. Amma velakin bu olayı bana da yapsanız, Burhan Kuzu’ya da yapsanız, bunun adı faşizmdir. Eğer burada Başbakan ya da Egemen Bağış konuşuyor olsaydı çoktan dayak yiyor olurdunuz. Medyanın yüzde 90’ı da ‘bravo’ diyor olurdu. Bizler demokratız. Bahçeşehir’de, Boğaziçi’nde İTÜ’de öğrencilere konuşma hakkı vermeyenlerle bizi aynı kefeye koyamazsınız. İnsaf” diye konuştu.

TBMM’ye gelen mağdur öğrencilere CHP’nin hukuki yardım teklifinde bulunduğunu da hatırlatan Batum’a öğrenciler, “Yalan söylüyorsunuz” diye tepki gösterdi. Batum ise öğrencileri “Yalan mı? Nereden biliyorsunuz yalan olduğunu” sözleriyle yanıt verdi ve kendisini dinleyen ve dinlemek istemeyen herkese teşekkür ederek salonu terk etti.

Moderatör Ertuğrul ve salonda bulunan CHP’liler ile bir çok öğrenci de protestocu öğrencilere tepki gösterdi.

KUZU’YA YUMURTA YAĞMURU

Batum’un ardından salona 20 dakika sonra TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, geldi. Kuzu, toplantı salonuna gelişinde ‘Kollektif Yumurta Şenliğine Hoşgeldiniz’ pankartı açan öğrencilerin, ‘Üniversiteler bizimdir’ sloganı ve yumurta atma girişimleriyle karşılaştı. Öğrencilerin Kuzu’ya yumurta atmak istemeleri, salondaki korumalar tarafından şemsiye açılarak engellenmeye çalışıldı.

SORUMLULAR İSTİFA ETMELİ

Öğrencilerin tepkisinin bitmesini uzun süre kürsüde bekleyen Kuzu, öğrencileri alkışla protesto etti. “Bu üniversitenin rektörü, dekanları, bölüm başkanı istifa etmelidir” diye tepkisini sürdüren Kuzu, öğrencilerin tepkilerinin sürmesi ve yumurta atmaya devam etmeleri üzerine salondan polis kordonu eşliğinde dışarıya çıkartıldı.

Kampüsten ayrılarak aracına binmek istediği sırada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kuzu, “Yazık, yazık bu ülkeye. O yumurtaları yesinler, zihinleri açılır belki” diye konuşarak, tepkisini dile getirdi. Çok sayıda sivil ve çevik kuvvet polislerinin kampüs içerisinde bekleyişi devam etti.

 

Haberin Devamı

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!