Öğrenciler kar ve yağmur altında yarıştı

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler kar ve yağmur altında yarıştı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2011 11:41

KONYA’da yaşları 8 ile 15 arasında değişen öğrenciler, soğuk, yağmurlu ve karlı havada kros il birinciliği yarışmasında yarıştı. Yarış sonunda tesisteki odada bulunan sobanın etrafında yarı çıplak bir halde ısınmaya ve formalarını kurutmaya çalışan öğrencilerin bu anları ise bazı veliler tarafından cep telefonunu kamerasına kaydedildi. İl Spor Okulları yetkilileri de şartları uygun olarak gördükleri için yarışları iptal etmediklerini belirtti.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından oluşturulan İl Okul Sporları Tertip Komitesi’nin organizasyonuyla ’İlköğretim Okulları Arası Küçükler, Yıldızlar ve Gençler Kros il Birinciliği’ yarışması düzenlendi. Türkiye genelindeki yarışlarda Konya’yı temsil edecek olan sporcuları belirlemek üzere geçen 25 Ocak günü gerçekleştirilen kros yarışları Saraçoğlu Spor Tesisleri’nde yapıldı. Yarışlara yaşları 8 ile 15 arasında değişen öğrenciler katıldı. Yağmurlu, karlı ve soğuk havada gerçekleştirilen organizasyon başlamadan önce iddiaya göre bazı okul yöneticileri yarışmaların ertelenerek başka bir güne alınmasını istedi. Bu talebin kabul edilmemesi üzerine bazı okullar hava şartları müsait olmadığı için öğrencilerini yarışmaya sokmadı. Yarışmaya katılan öğrenciler ise üzerlerinde şortlarla yağmurlu ve soğuk havada yarıştı. Öğrenciler yarıştıktan sonra da tesiste bulunan tek bir odanın içerisindeki sobanın etrafına toplanarak yarı çıplak halde ısınmaya çalışıp, formalarını kuruttu.

Adının açıklanmasını istemeyen bir okul yöneticisi, "Konya genelinde 500’e yakın okul olmasına rağmen kros yarışlarına yaklaşık 15 okul ve 150 öğrenci katıldı. 2 soyunma odası bulunan Saraçoğlu Tesisleri’nde yarışlar yağmur, kar ve soğuk havanın altında gerçekleştirildi. Öğrenciler büyük zorluk yaşadı. Hatta bazı okullar havanın soğuk olması ve şartlar uygun olmadığı için öğrencilerini yarışa sokmadı. Yarışan ve ıslanan öğrenciler ise görüntülerde görüldüğü gibi tek bir oda içerisinde ısınmaya ve kurunmaya çalıştı" dedi.

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, organizasyonun Gençlik Spor İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan İl Spor Okulları Tertip Komitesi tarafından gerçekleştirildiğini belirtirken soğuk hava ve yağmurun altında gerçekleştirilen organizasyon ile ilgili müdahale etme imkanlarının bulunmadığını söyledi. İl Spor Okulları yetkilileri ise şartları uygun gördükleri için yarışları iptal etmediklerini kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!