Öğrenciler çiğnedikleri sakızdan zehirlendi

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler çiğnedikleri sakızdan zehirlendi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2006 16:19

Malatya Yavuz Selim İlköğretim Okulunun 3 kız öğrencisi, arkadaşlarının verdiği sakızı çiğneyip yutunca zehirlenerek, hastaneye kaldırıldı.

Haberin Devamı

6. sınıfta okuyan Tuğçe Aybar, Muhterem Ödemiş ve Esra Kara, arkadaşları Aydan Ateş'in verdiği sakızı çiğneyip yuttuktan sonra karın ağrısı, mide bulantısı ve baş dönmesi rahatsızlığı yaşadı.

Okul müdürü tarafından ilk müdahaleleri yapıldıktan sonra okula yakın yerde bulunan Beydağı Sağlık Ocağına gönderilen öğrenciler, gıda zehirlenmesi teşhisiyle ambulansla Malatya Devlet Hastanesine sevk edildi.

Hastanenin acil servisinde ilk müdahaleleri yapılan öğrencilere, kan tahlili sonrasında serum takıldı. Sakızın tahlili için numune alındı. Zehirlenen öğrenciler, aç olduklarını, sakızı çiğnedikten sonra yuttuklarını belirtti.

Arkadaşlarına sakızı veren Aydan Ateş ise sakızı babasının Elazığ'da bir büfeden aldığını, kendisinin de çiğnediğini, fakat hemen çıkardığı için kendisine bir şey olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Öğrencilerin velileri, okuldaki öğretmenlerin ilgisiz davrandıklarını, hastaneye geldikten sonra Milli Eğitim Müdürlüğüne şikayette bulunduklarını, şikayetten sonra bazı öğretmenlerin hastaneye geldiğini iddia etti. Veliler, sakız firmasından da şikayetçi olacaklarını belirtti.

Öğrenciler, daha sonra ifade vermek üzere aileleri ile Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesine götürüldü.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!