Öğrenci servisi asma köprüden geçiyor

Güncelleme Tarihi:

Öğrenci servisi asma köprüden geçiyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2006 10:52

Artvin'in Yusufeli İlçesine bağlı Irmakyanı köylüleri, Çoruh Nehri'nin diğer tarafından bulunan köylerine ulaşım için kurulan asma köprüden, ölüme meydan okurcasına, 25 yıl önce yapılan asma köprüyü kullanıyor. Öğrenci servisleri, kamyonlar, otomobiller, sık sık tahtaları kırılan asma köprüden geçiyor.

Irmakyanı köyü eski muhtarı Ahmet Küçükalkan, Yusufeli ilçesine 5 kilometre mesafede olan köylerinde 75 hanenin yaşadığını, Çoruh nehrinin diğer tarafında bulunan köylerine ulaşımın, 25 yıl önce yapılan 70 metrelik asma köprüden sağlandığını söyledi.

Kendisinin üç dönem muhtarlık yaptığını belirten Küçükalkan, şöyle dedi:

“Sadece insan ve hayvanların geçmesi için yapılan asma köprüyü, 8 yıl önce, vatandaşlarla el ele vererek güçlendirdik. Yedek halat attırdığımız köprüden, küçük araçlar geçmeye başladı. Köprünün her sene tahtaları kırılır, tekrar değiştirilir. Ben buraya talebe taşıyorum aynı zamanda. Yusufeli'ne çok zorlukla kavuşturuyoruz öğrencileri.”

MAHALLE YANDI, KARŞIDAN BAKTIK”

Ahmet Küçükalkan, köylerindeki iki mahallede yangın çıktığını belirterek, ”Mahallemizin bir kısmı yandı, karşıdan baktık. İtfaiye araçları geçemiyor. Bu şekilde idare ediyoruz” dedi.

Öğrencileri taşıyan araçların da bu köprüyü kullandığını belirten Küçükalkan, “Çok yavaş, çok tedbirli davranıyoruz. Tahtalar zaman zaman kırılıyor, yapıyoruz. Bizim minibüsümüz 2 ton, 2 tonda yük atıyorsak dikkat ediyoruz” diye konuştu.

Yapılacak Yusufeli Barajı nedeniyle köylerinin sular altında kalacağını belirten Küçükalkan, bu nedenle köye köprü yaptırılmadığını söyledi.

ÇAYA DÜŞEBİLİRİZ”

Irmakyanı köyünden Hasan Yılmaz, kamyonlar geçtiği zaman köprünün tahtalarının kırıldığını belirterek, “Çaya düşebiliriz. Tehlike yaratıyor. Hiç kimseden de yardım yok. 8 tonluk odun yüklü, ot yüklü kamyonlar geçiyor bu köprüden” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!