Öğrenci belgesi nasıl alınır? E-Devlet ile öğrenci belgesi çıkarma işlemi

Güncelleme Tarihi:

Öğrenci belgesi nasıl alınır E-Devlet ile öğrenci belgesi çıkarma işlemi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2022 11:42

Öğrenci belgesi, öğrencinin eğitimine devam ettiğini gösteren belgedir. İlkokul, lise veya üniversite için öğrenci belgesi, gerekli durumlarda okuldan alınabileceği gibi e-Devlet üzerinden de kolayca temin edilebiliyor. Peki öğrenci belgesi nasıl alınır? İşte e-Devlet ile öğrenci belgesi çıkarma işlemi

Haberin Devamı

Öğrenci belgesi, okuldan ıslak imzalı bir şekilde alınabilmesinin yanı sıra e-Devlet üzerinden de alınabiliyor. İlkokul, lise veya üniversite için öğrenci belgesine e-Devlet üzerinden de kolayca ulaşmak mümkün. İşte konuyla ilgili detaylar...

ÖĞRENCİ BELGESİ NASIL ALINIR?

Öğrenci belgesi, artık e-Devlet üzerinden de kolayca alınabiliyor. Bunun için T.C kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapılır.

Daha sonra arama kısmına "Öğrenci Belgesi Sorgulama" yazılır.

Sonrasında Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı olarak iki farklı seçenek gelmektedir. Buradan ilgili kısmı seçerek öğrenci belgesine ulaşılır.

Son olarak ekran üzerinde yer alan "Belge Oluştur" seçeneğine gidilerek pdf olarak indirilebilir.

E-DEVLET ÖĞRENCİ BELGESİ NEDEN GÖZÜKMÜYOR?

Haberin Devamı

e-Devlet üzerinden sorgulama yapılırken öğrenci belgesi görünmüyorsa belge veri tabanına aktarılmamış olabilir veya sistemsel sorunlardan da görüntülenemeyebilir. Bu durumda öğrenci belgesi okuldan temin edilebilir.

BAKMADAN GEÇME!