Öğrenci aranıyor

Güncelleme Tarihi:

Öğrenci aranıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2003 15:43

Babası vefat etmiş, ekonomik durumu iyi olmayan başarılı öğrencileri sınavla kabul eden Darüşşafaka, önümüzdeki beş yıl içinde Anadolu'da merkezi bir ilde başka bir okul açmayı planlıyor. Bu kararın alınmasında uzak şehirlerde oturan annelerin çocuklarını İstanbul'a göndermekte tereddüt etmesi etkili olmuş. Türkiye'de fazla tanınmayan okul, önümüzdeki öğretim yılı için öğrenci bekliyor.

Haberin Devamı

Darüşşafaka Eğitim Kurumları, öğrenci bekliyor. Türkiye'de yeterince tanınmamaktan şikayet eden okul, babası vefat etmiş başarılı dördüncü sınıf öğrencilerini sınavla kabul ediyor.

Yatılı ve ücretsiz eğitim veren Darüşşafaka, önümüzdeki beş yıl içinde Anadolu'da merkezi bir ilde okul kurmayı planlıyor. Bu okulun büyük ihtimalle Ankara'da kurulması hedefleniyor.

Darüşşafaka Eğitim Kurumları Genel Müdürü Azmi Özkardeş, tüm Türkiye'den öğrencilerin başvurabildikleri okulun İstanbul'da olması nedeniyle, uzak şehirlerde oturan annelerin çocuklarını bu okula göndermekte tereddüt ettiklerini belirtiyor. Bu nedenle Anadolu'da bir okul kurmayı planlayan Darüşşafaka'da, şu anda okuyan 754 öğrencinin büyük çoğunluğu İstanbul ve Marmara Bölgesi'nden geliyor.

Haberin Devamı

1873'te kurulan okul, her yıl yaklaşık 80 öğrenci kabul ediyor. Özkardeş, okulun Türkiye'de yeterince tanınmadığını kaydederk, yalnızca dördüncü sınıfa başlayacak öğrencilerin alındığı sınavlara her yıl yaklaşık 900 kişinin başvurduğunu anlatıyor.

Özkardeş, babası vefat etmiş başarılı öğrencilerin sayısını tespit etmeye çalıştıklarını, şu ana kadar tespit ettikleri iki bin öğrenciye broşür göndereceklerini açıklıyor.

Darüşşafaka, özel öğretim kurumlarını bile geride bırakabilecek öğrenim şartlarına sahip. Okulda öğrencilere anadil düzeyinde İngilizce eğitimi veriliyor, Almanca ve Fransızca ise ikinci veya üçüncü yabancı dil olarak öğretiliyor. Kız ve erkek öğrenci evi, revir, bin 200 kişilik kongre ve sergi salonu, 11 fen laboratuvarı, dört bilgisayar laboratuvarı, 30 öğrencilik derslikler, kütüphane ve amfi tiyatro bulunuyor.

KAYIT-KABUL KOŞULLARI

Darüşşafaka İlköğretim Okulu, dördüncü sınıftan itibaren öğrenci kabul ediyor. Sınava başvuracak kişilerin babasının vefat etmiş olması, ailesinin mali durumunun öğrenimini sürdürmesine yeterli olmaması, bu yıl için 1993 ya da daha sonraki tarihlerde doğmuş olması, sağlık ve diğer yönlerden yatılı okula kabulünde sakınca bulunmaması gerekiyor.

2003-2004 eğitim dönemine kabul edilecek öğrenciler için başvuru kayıtları 4 Kasım-20 Haziran tarihleri arasında yapılacak. Sınav, 22 Haziran günü saat 10.00'da gerçekleşecek. Sınavlar, İstanbul, Ankara, İzmir, İçel, Diyarbakır, Samsun ve Erzurum'daki belirlenen okullarda yapılacak.

Haberin Devamı

Aday kaydı için, adayın okumakta olduğu ilköğretim okulu müdürlüğünden alınacak ve üçüncü sınıf öğrencisi olduğunu kanıtlayan imzalı ve mühürlü belge (karne geçerli değil), nüfus hüviyet cüzdanı aslı, adayın babasının vefat etmiş olduğunu kanıtlayan aile vukuatlı nüfus örneği, altı adet renkli vesikalık ve başvuru dilekçesi gerekiyor. Ayrıntılı bilgi, okulun www.darussafaka.k12.tr adresli internet sitesinden ya da 0212 286 22 00 no'lu telefondan edinilebilir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!