Öğrenci affı rahatsızlık yaratmaz

Güncelleme Tarihi:

Öğrenci affı rahatsızlık yaratmaz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 1998 00:00

Haberin Devamı

Yüksek Öğretim Kurumu, öğrencilere ‘af’ önerisi konusunda ‘‘olumsuz’’ görüş bildirirken, Milli Eğitim Bakanlığı, teklifi, ‘toplumun kabul edebileceği bir düzenleme’ olarak değerlendirdi.

Milli Eğitim Bakanı Hikmet Uluğbay, ‘YÖK ile bakanlığın af konusunda farklı görüşte olduğu’ değerlendirmesini hatırlatarak, ‘‘YÖK, bir eğitim kuruluşu olarak eğitimde olabildiğince normal kurallara uyulmasını istiyor’’ dedi. DSP'nin af önerisinin dikkatle incelenmesi gerektiğine işaret eden Uluğbay, önerinin, tamamen toplumun kabul edebileceği içerikte olduğunu dile getirdi. Uluğbay, şöyle konuştu:

‘‘Üniversite öğrencileri için istenen af kapsamı, son derece dar tutulmuştur. Başarısız olunan her ders için 2 sınav hakkı verilmesinden ibarettir. Bu nedenle DSP'nin hazırladığı af kapsamı, üniversiteleri rahatsız etmeyecek, en dar şekilde tutulmuştur. Teklifin içeriği, akademik eğitimden taviz vermeyecek şekilde düzenlenmiştir. Eğitim sisteminde olumsuzluk yaratmayacaktır.’’

DSP'nin af önerisi, çeşitli kesimler tarafından tartışılırken, Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK), üniversitelerden kaydı silinen öğrencilere af getirilmesine ilişkin DYP Denizli Milletvekili Kemal Akyurt tarafından hazırlanan yasa önerisine olumsuz görüş bildirmişti.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!