Oğlunun kalbiyle yaşayan Gamze’ye bayram ziyareti

Güncelleme Tarihi:

Oğlunun kalbiyle yaşayan Gamze’ye bayram ziyareti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2008 00:00

Motosiklet kazasında hayatını kaybeden 29 yaşındaki Onur Tekin’in annesi Şükran ve babası Şükrü Tekin, evlatlarının kalbiyle yaşama sarılan 18 yaşındaki hemşire adayı Gamze Doğan’ı hastanede ziyaret etti.

Sakarya Üniversitesi Geyve Meslek Yüksekokulu’nu 1’nci sınıfta terk eden Onur Tekin, 20 Haziran günü Pendik’te arızalanan motosikletini ve kaskını bir tamirciye bıraktı. Birkaç saat sonra motosikletini teslim aldı, ama kaskını unuttu. Aynı gün, Türk Milli Futbol Takımı, Hırvatistan’ı eleyerek yarı finale yükselmişti. Onur Tekin de galibiyeti kutlayanlar arasındaydı. Onur, eve dönerken kaza yaptı ve yaşam savaşı 7 gün sürdü. Beyin ölümü gerçekleştiğinde ise anne babası tek çocuklarının organlarını bağışlamaya karar verdi.

Onur Tekin’in kalbi, Koşuyolu Kalp ve Damar Hastalıkları Hastanesi’nde nakil bekleyen, 11 yaşından beri kalp hastası olan, Dinar Sağlık Meslek Lisesi 3’ncü sınıf öğrencisi Gamze Doğan’a nakledildi. Onur’u defnettikten sonra bir süre toparlanmayı bekleyen Şükran ve Şükrü Tekin çifti, halen hastanede tedavisi devam eden Gamze’yi bayramda, ziyaret etti. Onur’un kalbiyle yaşadığını ameliyattan hemen sonra öğrenen Gamze, Onur’un anne ve babasını ellerinde çiçeklerle karşısında görünce bir süre konuşamadı.
/images/100/0x0/55ea5d42f018fbb8f87b1ffb


Şükran Tekin, organ bağışı yaparak ne kadar doğru bir karar verdiklerini Gamze’yi görünce daha iyi anladığını söyledi. Gözyaşlarına boğulan Şükran Hanım’ın gözyaşlarını Gamze’nin annesi Saadet Doğan elleriyle sildi. Şükrü Tekin, "Gamze önce annesiyle babasının, daha sonra da bizim kızımız. Bundan sonraki yaşamında her zaman yanında ve destek olacağız" dedi. Gamze’nin annesi Saadet Doğan ise, "Onur’a sürekli dualar ediyorum. Hastaneden çıkar çıkmaz Onur için mevlit okutacağım. Hayatımızın sonuna kadar Onur’un ailesiyle görüşmek istiyoruz" diye konuştu. Bir saat süren ziyaret, ailelerin yeniden görüşmek için sözleşmeleriyle son buldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!