Oğluma bir şey mi oldu

Güncelleme Tarihi:

Oğluma bir şey mi oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2012 00:00

Hatay Dörtyol’daki Amanos Dağları eteğinde göreve giden jandarma özel harekât timine, dün sabah PKK’lı teröristlerce roketatarlı saldırı düzenlendi. Araçtaki Hatay İl Jandarma İstihbarat Şube Müdürü Binbaşı Erhan Dikmen, Jandarma Üsteğmen Aytaç Kaya ve Jandarma Teğmen Ahmet Tarım şehit olurken, 2 asker ağır yaralandı. Saldırı sonrası başlatılan operasyonda 4 PKK’lı öldürüldü.

Haberin Devamı

HATAY’ın Dörtyol ilçesine bağlı Kuzuculu beldesinin Amanos Dağları eteğinde göreve giden jandarma özel harekât timine, dün sabah 07.45 sıralarında PKK’lı teröristlerce roketatarlı saldırı düzenlendi. Teröristlerin saldırısında isabet alan Dörtyol İlçe Jandarma Komutanlığı’na ait askeri araçta bulunan Hatay Jandarma İstihbarat Şube Müdürü Binbaşı Erhan Dikmen, Jandarma Üsteğmen Aytaç Kaya ve Jandarma Teğmen Ahmet Tarım şehit olurken, ağır yaralı 2 asker yoğun bakıma alındı.

 

İŞTE ŞEHİT ASKERLERİMİZ / Foto Galeri

 

Kaçan teröristlerin peşine düşen jandarma timleri, 09.30 sıralarında PKK’lılarla sıcak temas sağladı. “Teslim ol” çağrılarına ateşle karşılık veren PKK’lılar ile jandarma arasında çatışma çıktı. İlk belirlemelere göre 4 PKK’lı öldürüldü. PKK’lıların ele geçirilmesi için Amanos Dağları’na daha sonra 350’si komando olmak üzere 500 asker ile 100 özel harekât polisi sevk edildi.

Haberin Devamı

Binbaşı yer gösterecekti

Binbaşı Erhan Dikmen, istihbarat çalışması sonucu elde ettiği bilgileri, Amanos Dağları’nda devam eden operasyonlar nedeniyle yerinde göstermek üzere Antakya’dan Dörtyol’a geldiği sabah şehit düştü. İddiaya göre, Dörtyol’a gelen Binbaşı jandarmaya ait sivil plakalı minibüsle yanına Jandarma Üsteğmen Kaya ve Jandarma Teğmen Tarım ile 5 askeri alıp Kuzuculu beldesinden Amanoslar’a çıkmak için dün sabah hareket etti. Kocadüz Yaylası’na yaklaşık 25 kilometre kala Binbaşı Dikmen ile Üsteğmen Kaya ve Teğmen Tarım’ın araçtan inip, açtıkları harita üzerinde PKK’lıların hangi bölgede olabileceği yönünde müzakere yaptığı sırada, teröristlerin üzerlerine roketatarla ateş edip ardından uzun namlulu silahlarla taradıkları ileri sürüldü. İlk ateşte Binbaşı Dikmen ile Teğmen Tarım şehit oldu. Üsteğmen Kaya da saldırıda yaralanan 2 askerle birlikte kaldırıldığı Dörtyol Devlet Hastanesi’nde kurtarılamadı.


İŞTE 3 SUBAYIN ŞEHİT EDİLDİĞİ YER / WEB TV

 ŞEHİT ÜSTEĞMENDEN GERİYE BU GÖRÜNTÜLER KALDI / WEB TV

Haberin Devamı

3 eve ateş düştü

ŞEHİTLERİN BABA OCAĞINA ATEŞ DÜŞTÜ / WEB TV

 

Şehit olan 3 subayın evine ateş düştü. Jandarma Üsteğmen Aytaç Kaya’nın (30) şehit düştüğü haberini Elazığ’da oturan ailesine vermek için eve gelen askeri yetkililer, anne Gülsen ile Mehmet Kaya çiftini evde bulamadı. Yakınlarının araması üzerine eve gelen çiftten anne Gülsen Kaya, askeri yetkililer, sağlık ekipleri ve ambulansı görünce, “Oğluma bir şey mi oldu? Öldü mü?” diyerek fenalık geçirdi. Anne Kaya’ya ambulansta müdahale edildi. Kaya’nın ailesinin oturduğu apartmana dev bir Türk bayrağı asıldı.

Eşi 4 aylık hamile

Jandarma Teğmen Ahmet Tarım’ın (25) Antalya Alanya’da oturan annesi Nevin Tarım (60), acı haberle yıkıldı. Şehit Ahmet Tarım’ın geçen yıl Neslihan Tarım’la evlendiği, eşinin 4 aylık hamile olduğu belirtildi. Şehidin cenazesi bugün Kütahya’da, 10 yıl önce vefat eden babası Osman Tarım’ın yanında toprağa verilecek.

Haberin Devamı

Vatan sağolsun

/images/100/0x0/55eb3cd9f018fbb8f8b43302

ŞEHİT Binbaşı Erhan Dikmen’in (41) Kırıkkale’de oturan babası Mehmet Dikmen (72), oğlunun şehit haberini evine gelen Kırıkkale Jandarma Komutanlığı’ndan Yarbay Türker Bayar’dan aldı. Oğlunun şehit düştüğünü öğrenen Mehmet Dikmen gözyaşı dökerek, “Vatan sağolsun” dedi, baygınlık geçirdi. Baba Dikmen, evinin bahçesinde hazır bekletilen ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ev hanımı Işılay’la (33) 15 yıllık evli olan Binbaşı Erhan Dikmen’in, Bahar Selenay (7) ile Pınar Dilay (13) adında 2 kız çocuğu bulunuyor. Şehidin cenazesi bugün Kırıkkale’ye getirilerek, Nokta Camisi’nde öğleyin kılınacak namaz sonrası doğum yeri olan memleketi Kırıkkale Delice’de toprağa verilecek.

Haberin Devamı

Havan topuna da 1 şehit

IRAK topraklarından Derecik İç Güvenlik Hudut Tabur Komutanlığı’na PKK’lı teröristlerce havan toplu saldırı düzenlendi. Dün saat 14.40 sıralarında Irak sınırında bulunan Derecik beldesinde yapılan saldırıya güvenlik güçleri anında karşılık verilirken, tabur ve aynı bölgede bulunan Omurlu karakolundan da saldırının yapıldığı bölgeye obüslerle top atışları yapıldı. Saldırıda 1 güvenlik görevlisi şehit olurken, 1 güvenlik görevlisi de yaralandı.

 

Oğluma bir şey mi oldu


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!