Oğlum seni evine devlet getirmeliydi

Güncelleme Tarihi:

Oğlum seni evine devlet getirmeliydi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2012 00:00

HAKKÂRİ’nin Çukurca ilçesi yakınlarındaki Geçimli Jandarma Karakolu’na yapılan ve 6 askerle 2 köy korucusunun şehit olduğu saldırıda yaralanan İnegöllü Jandarma Komando Onbaşı Erhan Yakut (21), evine döndü.

Haberin Devamı

Oğlunu şehir girişinde karşılayan baba Cengiz Yakut, yaralı oğlunun otobüsle gönderilmesine tepki gösterdi. Erhan Yakut, Hakkâri Devlet Hastanesi’ndeki ilk müdahalenin ardından Van Askeri Hastanesi’ne götürülerek tedavi altına alındı. Ardından yaralı askere 20 gün moral izni verildi.
İnegöl’e otobüsle geldi
Hakkâri’den Van’a karayolu ile, Van’dan Ankara’ya uçakla gelen Erhan Yakut, başkentten otobüsle İnegöl’e geldi. Babası Cengiz Yakut, annesi Arzu Yakut, kız kardeşi Büşra Yakut, evlerinin karşısındaki akaryakıt istasyonu önünde Erhan Yakut’un geldiği otobüsü beklemeye başladı. Saat 05.00 sıralarında otobüsten inerken terlikli olduğu görülen Erhan Yakut, ailesi ile kucaklaştı. 8.5 aylık asker Yakut’un kamyon şoförü babası Cengiz Yakut, “Geldiğin hale bak oğlum. Seni buraya devletin getirmesi lazımdı” dedi. Ailesi ile yol üzerinde hasret gideren Erhan Yakut, Ankara-Bursa karayolunu sekerek geçip karşıdaki evine ulaştı. Baba Yakut, şunları söyledi: “Ayağı şiş, kollarında yaralar var, sırtında mermi var bandajlı.”
Karakolumuzu kaptırmadık
Gazi Erhan Yakut da çatışmayı anlattı: “Nöbet değişimi vardı. Ama biz böyle bir saldırıya hazırlıklıydık. Yoksa daha fazla kaybımız olurdu. Çatışma 4- 4.5 saat sürdü. 300 kişi kadar geldiler. Biz de 120-130 askerdik. Hiçbir mevzi kaptırmadık, karakolu kaptırmadık. Tüm arkadaşlarım direndi. Cesurca savaştık.” Onbaşı Erhan Yakutu dün ziyaret eden Bursa Valisi Şahabettin Harput, “Ambulans gelmeden, çocuk bir an önce aileme kavuşayım diye binmiş gelmiş. Bunda hiçbir şey yok ki. Eğer çocuğun gelemeyeceği bir durum olsa, bunu komutanları, oradaki doktorları gönderir mi?” dedi.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!