Oflu İsmail iade edildi

Güncelleme Tarihi:

Oflu İsmail iade edildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2006 00:00

Alaattin Çakıcı ve Hasan Heybetli gibi yeraltı dünyasının tanınan isimlerinin "ustası" denilen "Oflu" lakaplı İsmail Hacısüleymanoğlu, 1987’den bu yana cezaevinde tutulduğu İtalya’dan iade edildi.

31 Mart 1979 gecesi, İstanbul’un o yıllardaki önemli müzikhollerinden Semiramis Gazinosu’nda şarkıcı Esengül (Esen Ağan) yüzünden çıkan kavgada, gazinonun sahibi Akbulut Karaoğlu ile Hasan Yolal’ı tabancayla vurup öldürten sonra yurtdışına kaçan Oflu İsmail, 9 Şubat 1987’de bir ihbar üzerine, Hollanda’nın Rotterdam Kenti’nde, Türkiye’den kendisini ziyarete gelen Hasan Heybetli ile bir evde yakalanmıştı. İtalya’da işlediği uyuşturucu kaçakçılığı suçu nedeniyle, bu ülkeye gönderilen Oflu İsmail, 2 Ekim 1989 günü Milano Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

1979’da işlediği cinayetlerle Yargıtay 1. Ceza Dairesi’nin 36 yıl ağır hapis cezasına çarptırdığı İsmail Hacısüleymanoğlu, önceki gece İtalya polisi tarafından THY’nin Milano’dan gelen uçağı ile Atatürk Havalimanı’na getirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!