Offshore 225 Şampiyonası Körfez’de yapılacak

Güncelleme Tarihi:

Offshore 225 Şampiyonası Körfez’de yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2008 21:18

DÜNYA'nın en heyecanlı motorsporları organizasyonlarından biri olan ‘Offshore 225 Şampiyonası’ 20-21 Eylül tarihleri arasında Kocaeli Körfezi’nde yapılacak. 11 takım ve 22 pilotun yanı sıra yabancı pilotların da katılacağı yarışlar 4.5 kilometrelik parkurda düzenlenecek.

Seka Park Otel’de yapılan Offshore 225 yarışları basın toplantısına İstanbul Offshore Kulubü Başkan Yardımcısı Serdar Özer, Yarış Genel Sekreteri Emre Güler, 2007 Offshore şampiyonları Kerem Tuncer ve Alpay Akdilek, Tüpraş Genel Müdür Yardımcısı Yılmaz Bayraktar ile Belediye yetkilileri katıldı. Şampina hakkında bilgi veren Serdar Özer, Körfez’de gerekli önlemlerin alınarak yarışmanın yapılacağını söyledi. Yarışların Körfez’e renk katacağını söyleyen Özer, “2008 yılında Dünya şampiyonası’na puan vermeye hak kazanan Türkiye Offshore 225 Şampiyonası, 2003 yılından bu yana İstanbul Offshore Kulübüne bağlı takımlar, Tüpraş ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin evsahipliğiyle bu sefer Kocaeli Körfezi’nin sularında kıyasıya mücadele edecekler” dedi.

‘YABANCI PİLOTLAR DA KATILACAK’

Birçok yabancı ülkeden pilotların da yarışmaya katılacağını belirten Serdar Özer, “İstanbul Offshore Kulübü tarafından 2003 yılından bu yana başarıyla düzenlenen, 2006 yılında da uluslararası olma hakkını kazanan offshore yarışları bu yıl ‘Dünya Şampiyonası’ olarak ‘U.I.M. Dünya Offshore 225 Şampiyonası’ unvanını aldı. Aynı zamanda Türkiye şampiyonasının 11 ve 12'inci ayağı olan Tüpraş Grand Prix’lerine de Almanya, Fransa, Fillandiya ülkelerinden takımlar katılacak” diye söyledi.

KÖRFEZ’DE BİR İLK YAPILACAK

Van, Kemer, Adana, Mersin gibi değişik parkurları kendine mekan seçen Offshore yarışları bu kez yine bir ilk yaparak mücadeleyi Kocaeli Körfezi’nde yapacak. Tüm Offshore yarışlarında olduğu gibi Kocaeli’de de İzmit halkının büyük ilgisini çekmesi beklenen offshore yarışları, Sekapark’dan start alacak. Cumartesi ve Pazar günleri saat 10.00- 12.00 arasında sıralama turlarının yapılacağı organizasyonda 14.00- 15.00 saatleri arasında İzmit Körfezi büyük bir mücadeleye sahne olacak.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!