Oe: "Afganistan'a asker göndermek demokrasinin ölümüdür"

Güncelleme Tarihi:

Oe: Afganistana asker göndermek demokrasinin ölümüdür
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2001 15:54

Ünlü Japon romancı Kenzaburo Oe, ülkesinin Afganistan harekatına asker göndermesinin "Japon demokrasisinin ölümü" olduğunu söyledi. Nobel ödüllü yazar ABD Usame Bin Ladin`i öldürmeyi ya da yakalamayı başarsa bile, bunun Batılı ülkelerin yararına olacağını sanmıyorum, aksine ikinci ya da üçüncü terör dalgalarına yol açabileceğini düşünüyorum" dedi.

Haberin Devamı

Fransız Le Monde gazetesine demeç veren 1994 Nobel edebiyat ödülü sahibi Oe, Japonya'nın Amerikan askeri harekatını desteklemek amacıyla Afganistan'a asker göndermesinin İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra geçilen demokrasinin ``ölümü`` anlamına geldiğini söyledi.

Oe, "Japon Anayasası ve demokrasisi, Japonya`nın Hint Okyanusu'na asker gönderme kararı aldığı Pazar günü ölmüştür ya da ABD`nin savaş ateşiyle komaya girmiştir" dedi.

Dünyanın bugün "en kötüyle" karşı karşıya kaldığını söyleyen Oe, kimsenin bu duruma karşı çıkmadığını belirterek, "ABD Usame Bin Ladin`i öldürmeyi ya da yakalamayı başarsa bile, bunun Batılı ülkelerin yararına olacağını sanmıyorum, aksine ikinci ya da üçüncü terör dalgalarına yol açabileceğini düşünüyorum"  ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!