Odun için sele kapılıp öldüler

Güncelleme Tarihi:

Odun için sele kapılıp öldüler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 1998 00:00

Haberin Devamı

Karabük kent merkezinde çamur temizleme çalışmaları sürdürülürken, yamaçlardaki Aşağı Kapullu, Yenimahalle, Soğuksu, Kurtuluş ve Kayabaşı gibi yerleşim merkezlerinde toprak kaymaları başladı. Aşağıkapulu'da dün sabaha karşı heyalan başlayınca, 20 ev boşaltıldı. Vatandaşların dikkatli olması gerektiğini söyleyen Vali Cemal Ayman, heyelan tehdidindeki evlerin boşaltılacağını açıkladı.

Bartın'ın Ulus İlçesi' ne bağlı Balıcak Köyü'de, Ulus Deresi'nde selin süreklediği odunları toplayan iki kız kardeşten 15 yaşındaki Ayfer Demir, sulara kapılarak öldü. Karabük'te sele kapılıp kaybolan 35 yaşındaki Hüseyin Yerlikaya'nın cesedi dün Filyos Çayı'nın Soğuksu mevkiinde kıyıda bulundu.

953 kişi kurtarıldı

Batı Karadeniz Bölgesi'nde geçen çarşamba günü meydana gelen sel felaketinde kurtarma çalışmaları devam ederken, bazı yerleşim merkezleri hâlâ sular altında. Zonguldak, Karabük ve Bartın kent merkezleriyle ilçelerin büyük bölümünde suların çekilmesinden sonra çamur temizleme ve zarar tespit çalışmaları başlatıldı. Çaycuma'dan başlayıp Karadeniz'e kadar uzanan Filyos Vadisi'ndeki yerleşim merkezleri başta olmak üzere nehir ve dere yataklarında binlerce bina, yükekliği 3-4 metreyi bulan sular içinde. Sel bölgesinde, felaketten hemen sonra başlatılan kurtarma çalışmaları dün de sürdü. Selde su altında kalan ya da heyelandan yolu kapanan yerleşim merkezlerine helikopterlerle ve botlarla ulaşan ekipler, mahsur kalan vatandaşları kurtarmayı sürdürdü. Ekiplerin dün akşama kadar kadar Karabük merkez ve ilçelerinde 400, Zonguldak'da 203, Bartın'da 350 olmak üzere toplam 953 kişiyi kurtardıkları, 100 kadar hastanın da hastanelere ulaştırıldığı açıklandı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!